Читај ми!

Upravni odbor "Petnice": Upravljaćemo IS do imenovanja novog direktora

Upravni odbor Istraživačke stanice "Petnica" saopštio je da poštuje odluku dosadašnjeg direktora te stanice Nikole Božića da zbog zaštite integriteta ove institucije, kao i ličnog, moralnog i profesionalnog integriteta podnese ostavku.

Upravni odbor Istraživačke stanice "Petnica" saopštio je da izražava bezrezervnu podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama i osuđuje svaki oblik nasilja i diskriminatornog ponašanja.  

U saopštenju se navodi da se devojkama koje otvoreno govore o svojim iskustvima, Upravni odbor zahvaljuje na hrabrosti i odlučnosti u borbi za obrazovanje bez nasilja i uznemiravanja.

Istraživačka stanica "Petnica", ističe Upravni odbor, nije u potrebnoj meri razvila mehanizme prevencije, prepoznavanja i uzbunjivanja koji bi sve učesnice i učesnike seminara u "Petnici" zaštitili od svakog oblika nasilja.

Upravni odbor u aktuelnom sazivu, na predlog saradnika ISP i u saradnji sa njima, otpočeo rad na novim procedurama i edukativnim programima kao i mehanizmima poverljivog prijavljivanja, dodaje se u saopštenju.

"Radi očuvanja kontinuiteta poverenja roditelja i javnosti, Upravni odbor je odlučan da pruži podršku u utvrđivanju odgovornosti pojedinaca i preduzimanju neophodnih koraka kako bi se 'Petnica' spremnije suočila sa mogućim rizicima ove vrste i kako bi svoju misiju nastavila na najbolji mogući način", kaže se u saopštenju.

Upravni odbor je naveo i da poštuje odluku direktora Nikole Božića da iz potrebe zaštite integriteta "Petnice", kao i ličnog, moralnog i profesionalnog integriteta podnese ostavku na svoj položaj.

"Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se 'Petnica' nalazi i pritisaka kojima su izloženi svi njeni statutarni organi, Upravni odbor na čelu sa predsednicom dr Tanjom Adnađević upravljaće Istraživačkom stanicom 'Petnica', do imenovanja novog direktora i obezbediti njen nesmetan rad", zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара