Читај ми!

Alkohol i toplota nisu dobri saveznici, dr iz Hitne upozorava na rizike

Pri visokim temperaturama faktori rizika se geometrijskim progresijom povećavaju - smanjenje pažnje, povećanje razdražljivosti, smanjenje opažanja, neuviđanje opasnosti, opšte izmenjeno stanje svesti, smanjenje kritičnosti, istakla je dr Danijela Jevtić.

Doktorka Danijela Jevtić rekla je za RTS da tokom noći nije bilo tragičnih ishoda ali je bilo mnogo kompikacija u smislu puno alkoholisanih osoba koje su stvarale probleme i svojim porodicama i ekipama Hitne pomoći.

Prema njenim rečima, alkohol i toplota nisu dobri saveznici.

"Sve ono što upozoravamo inače treba da ljudi imaju memorisano u glavi - da pri velikim temperaturama faktori rizika se geometrijskim progresijom povećavaju, smanjenje pažnje, povećanje razdražljivosti, smanjenje opažanja, neuviđanje opasnosti, opšte izmenjeno stanje svesti, smanjenje kritičnosti, gubitak tečnosti i soli iz organizma dovodi do komplikacija", istakla je dr Jevtić.

Od 100 poziva, 12 je bilo na javnim mestima, uz kako kaže, dominaciju alkoholisanih, juče od 108 - 22 na javnim mestima, uglavnom se radi ili o alkoholisanim stanjima ili o povredama.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво