Naselje za Univerzijadu biće gotovo na vreme

Kompletno naselje "Belvil", u kom će biti smešteni učesnici Univerzijade 2009. 1. maja, kako je i dogovoreno, biće predato preduzeću "Univerzijada", rekao izvođač radova RTS-u.

Direktor "Bloka 67", preduzeća koje izvodi radove, Slobodan Mihajlović, najavio je da će to preduzeće u ugovorenom roku, do 1. maja, predati kompletno naselje preduzeću "Univerzijada 2009", precizirajući da je izgradnja celog novobeogradskog naselja -kompleksa "Belvil" u završnoj fazi.

On je, u gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, najavio primopredaju celog kompleksa preduzeću "Univerzijada 2009" i da će taj proces trajati oko mesec dana.

Sukcesivno će biti predato svih 14 stambenih i dva poslovna objekta, koji će biti spremni i u funkciji da počne opremanje i priprema za boravak učesnika "Univerzijade", rekao je Mihajlović, podsetivši da se očekuje dolazak na "Univerzijadi 2009" predstavnika 170 zemalja.

Prema njegovim rečima, u proteklih 18 meseci, koliko traje izgradnja naselja, postignut je dobar rezultat i da su nekoliko meseci pre roka urađeni komplikovani radovi, a preostalo je da se urade "sitni instalaterski radovi u zoni lokala i spoljno uređenje, što podrazumeva nanošenje zemlje, sađenje biljki".

Podsetivši da je prodaja stanova počela u julu prošle godine, direktor "Bloka 67" je naveo da je do decembra potpisano više od 1.000 kupoprodajnih ugovora za oko 1.850 stanova i lokala, koji su u prodaji.

Prema njegovim rečima, ostalo je još 400 stambenih jedinica, prodaja se i dalje odvija i ima "stanova svih struktura i lokala, garaža, parking mesta".
Završeno je 95 odsto radova u budućem univerzitetskom naselju, pa bi, kako je rečeno, sledeće sedmice deo objekata trebalo da bude ustupljen preduzeću "Univerzijada".

broj komentara 0 pošalji komentar