Читај ми!

Agencija “Muzenidis“ otkazala aranžmane, kakva prava imaju građani koji su uplatili putovanje

Da trostruko duže putujete do odredišta, da vam vrata hotela zalupe ispred vas ili da umesto luksuzne sobe dobijete sobicu bez pogleda samo su neke od okolnosti koje vam mogu upropastiti dugo čekano putovanje. Svake godine sumnjive agencije ili auto-prevoznici prevare nekoliko grupa turista. Zbog problema sa smeštajem, koji su imali srpski turisti koji su prošle nedelje otišli na Tasos, od jutros ostali, koji su uplatili aranžmane preko “Muzenidis“ agencije, dolaze da se raspituju o svojim putovanjima.

Vrata turističke agencije "Muzenidis" danas su otvorena samo za turiste i one kojima su aranžmani za Grčku otkazani, ali, ne i za novinare. Rekli su nam da ne možemo unutra kako ne bismo uznemiravali klijente.

Među njima je i Milica Bošković, kojoj je dva dana pre puta imejlom javljeno da se aranžman otkazuje jer rezervacije u grčkim hotelima nisu plaćene. Bezuspešno je od petka pokušavala da dobije agenciju "Muzenidis".

"Mene je tu već uhvatila panika. Sutradan sam poslala mejlove na koje mi niko nije odgovorio. Ja sam onda tu moju situaciju onda objavila na 'Grčka info' i ljudi su masovno počeli da komentarišu, da iznose svoja iskustva i da objašnjavaju kako su i njima aranžmani otkazani dva dana pre, tu sam ostala zatečena", kaže Milica Bošković.

Iz te agencije rekli su da zbog sumnje da je jedna radnica zaražena koronavirusom, nisu radili od petka do danas. Putnici u to sumnjaju, a iz agencije kažu da je problem nastao zato što partner u Grčkoj nije hotelima uplatio aranžmane, za koje je novac poslat.

Zato neki putnici nisu otputovali. Njih 450 jeste, ali nisu ih pustili u hotele. Za više od polovine "Muzenidis" je, kažu, uspeo da nađe smeštaj. Ostali se sami snalaze.

One koji nisu otputovali, ovih dana primiće u svojim kancelarijama u Kneza Miloša 84 i pokušaće da reše problem. Već su podneli krivičnu prijavu protiv partnera u Grčkoj.

"Obratila sam se turističkoj inspekciji, Ministarstvu turizma, dobila sam informaciju da ja 15 dana ne mogu ništa da uradim, da oni nisu u bankrotu i da imaju novca na računu", dodaje Boškovićeva.

Uroš Đukić iz turističke agencija Mitos navodi da i oni sarađuju sa grčkom agencijom "Muzenidis" već dugi niz godina i nije bilo problema do sada.

"Posebno ne ovakvih, ovo je nešto novo i čekamo sad još dan, dva kada bi zvanično saopštenje trebalo da izađe da viidmo šta će biti", kazao je Đukić.

U svim turističkim agencijama iz Srbije, regiona i Evrope koje sarađuju sa grčkom agencijom "Muzenidis" rezervacije su otkazane.

"Otkazano je i u Ukrajini, Rusiji, Belorusiji, Bugarskoj, Grčkoj, znači nije samo u Srbiji otkazano, već svuda", naveo je Đukić.

Iz turističke inspekcije kažu da građani, prema zakonu, imaju pravo da im se novac vrati u roku od 15 dana, ukoliko ne žele zamensko putovanje. Ukoliko se to ne desi, građani treba da im se obrate, a turistička inspekcija pokrenuće prekršajni postupak i agenciji oduzeti licencu. Ali šta će biti sa novcem i vaučerima turista? Svakog leta ista priča.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво