Čitaj mi!

Stefanović: Srbija ozbiljna zemlja koja brine o svojoj vojsci

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske generacije.

Stefanović je, tom prilikom, poručio i da će združena vežba na Pešteru koja se izvodi 27. juna pokazati šta znači dobro opremljena i dobro uvežbana vojska, kao i koliko je Srbija danas ozbiljna zemlja koja brine o svojoj vojsci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, na vernost otadžbini u valjevskoj kasarni obavezalo se 220 mladića i 40 devojaka iz tri centra za obuku Vojske Srbije.

Čestitajući im položenu zakletvu, Stefanović izrazio je zadovoljstvo čvrstinom i odsečnošću njihovog stroja i istakao da mu je posebna čast što prisustvuje zakletvi najmlađih vojnika.

"Ovaj častan čin je na ponos vama, vašim porodicama, vašim najbližima i vašim najmilijima, ali i celom našem Ministarstvu odbrane, vojsci i celom našem narodu. Čast je najveća i najviša moralna vrednost vojnika", dodao je Stefanović.

Kako je naglasio, vojnik čuva čast u svom srcu i ona ga podstiče da ostane lojalan svojoj zakletvi.

"Uveren sam da ćete vi ove danas izgovorene reči zakletve nositi trajno u svom srcu i dobro ih zapamtiti. Danas ste u kasarni koja nosi ime po našem znamenitom vojvodi Živojinu Mišiću, a u njegovoj čuvenoj - 'život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred', nalazi se, rekao bih, u najkraćem, najbolji opis našeg naroda", rekao je ministar.

Istakao je da je Srbija zemlja ponosnih i hrabrih ljudi, slavne tradicije, slavne istorije i velikih vojskovođa.