Čitaj mi!

Potpisan ugovor sa Ivanom Todosićem, dobitnikom stana u igri "Uzmi račun i pobedi"

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je sa direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem, direktorom Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem i dobitnikom stana Ivanom Todosićem ugovor o dodeli dvoiposobnog stana u naselju "Zemunske kapije" u okviru drugog kola nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".

Dobitnik stana Ivan Todosić je rekao da su on i supruga Dragica šetali gradom kada ih je ćerka pozvala i javila im da je njihova koverta izvučena u nagradnoj igri, saopštilo je Ministarstvo finansija.

"Bože zdravlja, plan je da u stanu živi ćerka, jer ona radi u Beogradu", rekao je Todosić.

Ivanova supruga Dragica zahvalila je Vladi Republike Srbije na organizaciji ove nagradne igre i istakla da će nastaviti da uzimaju i šalju račune.

Ministar finansija Siniša Mali poželeo je srećnom dobitniku puno lepih trenutaka i uspomena u novom stanu i zahvalio se porodici Todosić na učešću u nagradnoj igri i njihovom doprinosu u suzbijanju sive ekonomije.

"Imali ste dosta sreće, samo desetak koverata ste poslali, a u onom bazenu sada ima već skoro pet miliona koverata. Hvala vam puno što podržavate napore Republike Srbije kako bi se na uspešan način izborili protiv sive ekonomije", rekao je ministar Mali.

Naglasio je i da je tokom ove nedelje prisustvovao na nekoliko važnih sastanaka koji se odnose na implementaciju novog sistema fiskalizacije i uvođenju e-faktura.

"To su dva velika projekta koje razvija Ministarstvo finansija, a koja su vezana za sistemsko suzbijanje i borbu protiv sive ekonomije", istakao je ministar.

Mali je rekao da je, kada je reč o uvođenju novog sistema fiskalizacije, razgovarao sa svim proizvođačima fiskalnih uređaja i softvera, te da očekuje da sve bude spremno za implementaciju ovog sistema do 1. januara 2022. godine.

"Zato nam je važna podrška svih građana Srbije, da kroz ovakve nagradne igre razvijamo svest koliko je značajna borba protiv sive ekonomije, koliko je važno uzimati fiskalne račune prilikom svake kupovine. Svaki put kada ne uzmete fiskalni račun, vi defakto pomažete tom pojedincu koji je u sivoj zoni, umesto da pomognemo državi i nama samima. Država svaki dan radi na sistemskom suzbijanju sive ekonomije, ali bez vaše pomoći, teško da ćemo u tome uspeti", naglasio je Mali.

Ministar finansija je još jednom pozvao građane da i dalje uzmu učešća u ovoj nagradnoj igri navodeći da nas na jesen ove godine očekuje naredno kolo.