Читај ми!

Novak Đoković u Ljubišu otvorio vrtić koji je poneo ime čuvenog dečjeg pesnika

Zlatiborsko selo Ljubiš dobilo je prvi vrtić. Rekonstrukciju je finansirala Fondacija "Novak Đoković", a otvaranju je prisustvovao naš najbolji teniser koji je dan posle odigranog finala turnira u Rimu došao na Zlatibor.

Nesvakidašnji i veliki događaj za jedno od najvećih zlatiborskih sela – Ljubiš i njegove meštane. Radost i sreću zbog otvaranja novog vrtića upotpunio je dolazak najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Meštani Ljubiša, ali i okolnih sela, došli su kako bi upoznali Novaka, slikali se sa njim i uzeli autogram i zahvalili za otvaranje vrtića.

Prvi vrtić u Ljubišu poneo je ime proslavljenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, koji je rođen u tom selu.

Đoković je poručio da je i sam odrastao na planini, kao i da mu je veliko zadovoljstvo što je danas u Ljubišu.

"Puno vremena sam proveo u prirodi i baš smo malopre pričali o značaju povratka ljudi na selo, povratka u mala mesta, jer nekako nas je i ova korona osvestila koliko je bitno da imamo svež vazduh, zdravu hranu i zdravu vodu, neko okruženje koje je malo mirnije i spokojnije", rekao je Đoković.

Naveo je da je ovo 46. vrtić od postavljanja misije Fondacije – rani razvoj i predškolsko obrazovanje.

"Razlog zašto je to bitno je što je to osnova života i edukacije deteta, odnosno jednog ljudskog bića", dodao je Đoković.

Globalna direktorka Fondacije "Novak Đoković" Jelena Đoković kaže da svakoj majci treba podrška, a da je otvaranje ovog vrtića jedan od načina da im se ta podrška pruži kroz kvalitetan rad sa decom, ali i socijalizaciju dece i druženje.

"Da ih uvedemo u društvo na jedan lep način, u jednom okruženju punom ljubavi i mislim da kada se deca vrate kući posle druženja sa svojim drugarima mogu da provedu i kvalitetno vreme sa svojim roditeljima i to je nešto što jednu porodicu čini kvalitetnom i srećnom", poručuje Jelena Đoković.

Miladin Čubraković iz Ljubiša je otac četvoro dece, dva sina idu u novi vrtić.

"To nam mnogo znači i za nas roditelje, i za selo i za decu. Za sve je to dobra stvar", kaže Čubraković.

Zoran Čubrak iz Ljubiša ima petoro dece od kojih dvoje kreće u novi vrtić.

"Što se tiče vrtića, sve je odrađeno kako treba. Samo nam fale putevi ovde, drugo nam ništa ne fali u našem selu", ističe Čubrak.

Prvi vrtić u Ljubišu poneo je ime proslavljenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršimovića, rođenog u tom selu, a koji je prisustvovao događaju.

U vrtiću će za početak biti dvadesetoro dece.

Rekonstrukcija, adaptacija i opremanje vrtića koštali su 12,5 miliona dinara, devet miliona dinara je obezbedila Fonadija "Novak Đoković", a 3,5 miliona dinara opština Čajetina.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво