Читај ми!

Pomozimo Lazaru da nastavi život kao i svi tinejdžeri

Lazar ima 15 godina. Živeo je kao i svaki drugi tinejdžer, sve do 30. juna 2020. godine gde je jedan skok u bazen, bio koban i promenio mu život iz korena. Lazaru je neophodna operacija koja bi se radila u Turskoj i koja bi mu pomogla da napreduje i osamostali se za život. Sredstva su mu potrebna i za rehabilitacije, dodatnu dijagnostiku, kontrolne preglede, za lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Lazar je preživeo, ali je zadobio teške povrede petog i šestog pršljena, otok kičmene moždine i kontuziju kičme.


Dvadeset dana je proveo na Kliničkom centru u Nišu, potom je bio prebačen na dečije odeljenje interne klinike. Nakon teških mesec dana započeo je rehabilitaciju na klinici Dr Miroslav Zotović u Beogradu.

Nakon osam meseci, mukotrpnog i teškog rada, suočavanja sa surovom realnošću, što je jednom petnaestogodišnjaku, jako teško, Lazar je uspeo postići određene rezultate, ali nedovoljno za samostalnost.

U potpunosti je zavisan od tuđe pomoći, počevši od hranjenja, kretanja u kolicima, nemogućnost obavljanja fizioloških potreba (katetarizacija se radi na par sati i jako je bolna) vođenja lične higijene. Lazar je u potpunosti zavisan od drugih u svim dnevnim aktivnostima.

Sa klinike u Beogradu je otpušten sa dijagnozom kvadriplegija, fraktura pršljenova C5 i C6, zatim se vratio kući.

Lazaru je neophodna operacija koja bi se radila u Turskoj i koja bi mu pomogla da napreduje i osamostali se za život. Sredstva su mu potrebna i za rehabilitacije, dodatnu dijagnostiku, kontrolne preglede, za lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima, da pomognu koliko je ko u mogućnosti da bi Lazar otišao na operaciju i da bi se što pre oporavio.

Lazaru možete pomoći slanjen SMS poruke, tako što upišete 1009 i pošaljete poruku na 3030.

Kako još možete da pomognete Lazaru, možete videti na stranici Budi human

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво