Srce ka nebu - poruka mladih iz Požege za Vaskrs

Na igralištu u Požegi, na kojem su se nekada odigravale rukometne i odbojkaške utakmice, a koje je godinama prepušteno zubu vremena, održan je nesvakidašnji događaj. Mladi iz tog dela grada odlučili su da taj kutak ponovo oživi, na simboličan način uoči Vaskrsa.

Najtužniji dan za hrišćane je Veliki Petak, a baš na taj dan grupa mladih Požežana odlučila je da igralište, koje uskoro treba da bude rekonstruisano, upotpune muralom s likovima tri prerano ugašena života, koje je krasio sportski duh.

"Bazen je tu imamo igralište na Lisištu, klupice, klackalice. Mislim da je šteta da se ovaj prostor ne iskoristi dobro, jer jednostavno veliko je naselje, ima dosta dece i nadamo se da će ih tek biti, tako da radićemo da ispunimo te naše želje", kaže Nataša Filipović, košarkašica iz Požege.

Za mladog umetnika Luku Čumića taj projekat ima poseban značaj, a različitim motivima ima nameru da oslika i druge delove grada.

"Motivi koji mene inspirišu su da kažemo najviše iz naše istorije, sa kojima će u budućnosti biti oslikan naš grad. Ali eto na poziv sugrađana i ljudi iz grada može se oslikati bilo kakav motiv u suštini", ističe Luka Čumić, ulični umetnik.

Novi mural u naselju Kotarski grm, mladi su odlučili da osvetle bakljadom.

"Ideja je da ne zaboravimo naše komšije, rođake, prijatelja i dobre drugare da ostanu tu zauvek sa nama, kad se mi igramo da nas oni posmatraju. Da nekad popijemo piće sa njima, da ne idu u zaborav", poručuje Ivan Filipović.

Baš zato su odlučili da ka nebu pošalju i originalnu poruku, a to kažu jeste i suština Vaskrsa.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво