Читај ми!

Maj, mesec studentskih takmičenja i učenja novih veština

Maj je za studente mesec provere znanja. Ne samo na ispitima, već i na takmičenjima. Na Filološkom fakultetu organizovaće se Džapan Bol, a Udruženje studenata elektrotehnike Evrope priprema Soft skils akademiju. Prijavljivanje za obe manifestacije je do drugog odnosno trećeg maja.

Oni koji žele da provere svoje poznavanje japanske kulture, običaja, jezika ove godine moći će da se takmiče ili na samom fakultetu ili on-lajn. Publika će ih pratiti preko interneta. Postoje samo dva uslova za takmičare.

"Ne može da bude državljanin Japana i ne može da bude neko ko je živeo duže od šest meseci u Japanu. Ove godine imamo čak 20 prijavljenih timova za sada. Imamo četiri tima iz Hrvatske i dva tima iz BIH", objašnjava profesorka Divna Tričković sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Akademci rado volontiraju. Tako je Marija Blagojević zadužena za društvene mreže i dizajn.

"Na Instagramu i Fejsbuku trenutno postavljam zanimljive informacije o Japanu, njegovoj kulturi. istoriji, jeziku", kaže Marija.

Njena koleginica Katarina Popović je prošle godne u sklopu alumnija Filološkog fakulteta snimala događaj, a ove godine je uključena u organizaciju a na samom događaju biće koordinator volontera.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope priprema više interaktivnih treninga kako bi se studenti što bolje pripremili za poslove kojima će se baviti.

"Takozvane meke veštine su zapravo neke stvari koje ne možemo da naučimo u formalnom obrazovanju kao što su na primer veština komunikacije, timski rad, kreativnost", navodi Strahinja Nikolić izUdruženja studenata elektrotehnike Evrope.

Akademija će se održati on-lajn na MId platformi i cilj je da se studenti osećaju što lagodnije i bezbednije s obzirom na epidemiološku sitiuaciju.

"Isto tako želeli smo da proširimo granice ovog projekta tako što ćemo imati predavanja i na engleskom jeziku", kaže student ETF-a Saša Burić.

Soft skils akademija je namenjena svim studentima u Srbiji. A ko će je pohađati, zavisiće pre svega od motivacionog pisma koje akademci napišu.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво