Читај ми!

Savet REM-a ponovo bez kvoruma za sednicu

Na sednici Saveta REM-a, na kojoj je trebalo da se odlučuje o izboru 12 članova UO RTS i RTV (šestoro za RTS i šestoro za RTV), ponovo, kao i prošlog petka nije bilo kvoruma.

Dvoje članova Saveta su bili opravdano odsutni, a dva mesta u Savetu REM-a su upražnjena, rekla je za Tanjug predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.

Ona je navela i da je, u međuvremenu, predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić, povukao svoju kandidaturu i o tome pismeno obavestio REM.

Sledeća sednica trebalo bi da bude održana 14. maja.

Zekić je dodala da Savet REM-a o članovima upravnih odbora javnih servisa ne može da odlučuje na vanrednoj telefonskoj sednici, već isključivo na redovnoj, tajnim glasanjem, u pet krugova.

Kandidati koji dobiju potrebnu podršku postaju članovi upravnih odbora, a za upražnjena mesta procedura se ponavlja ispočetka.

Kada je reč o nedostajućim mestima u samom Savetu REM-a, jedno od njih bi, kaže Zekić, uskoro bi trebalo da bude popunjeno, jer se konkurs privodi kraju, a reč je o kandidatu koje treba da predloži AP Vojvodina i on će zameniti Slobodana Cvejića.

Konkurs za drugo upražnjeno mesto, preminulog kompozitora Zorana Simjanovića, trebalo bi da bude raspisan vrlo brzo, dodala je Zekić.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара