Читај ми!

Vučić sa direktorkom Unicefa: Srbija će raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva

Predsednik Aleksandar Vučić primio je regionalnu direktorku Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan i u razgovoru istakao da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci. Na odvojenom sastanku, sa direktorkom Unicefa razgovarao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Aleksandar Vučić je rekao da Unicef može da očekuje da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva i konkretnih projekata.

Direktorka Kan je zahvalila predsedniku Vučiću na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i Unicefa. Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica Unicefa.

Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje Unicefa u okviru Kovaks mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom kovida 19.

Direktorka Kan je rekla da je model odgovora na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet. Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece.

Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.

Ružić sa Kanovom: Značila nam je podrška Unicefa u organizovanju onlajn nastave

I ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa regionalnom direktorkom Unicefa za Evropu i centralnu Aziju Afšan Kan. Na sastanku, održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ministar je istakao značaj podrške Unicefa Srbiji.

"Veoma nam je značila podrška Unicefa u trenutku kada smo se suočili sa izazovom organizovanja onlajn nastave zbog pandemije koronavirusa. Naš zajednički fokus bila su deca iz socijalno ugroženih porodica, a cilj da nastava u ovim kriznim vremenima bude dostupna svoj deci", rekao je ministar Ružić.

Regionalna direktorka Unicefa za Evropu i centralnu Aziju Afšan Kan istakla je da je Srbija odlično organizovala nastavni proces u uslovima pandemije i da je pristup Srbije primer u regionu.

"Deca iz osetljivih grupa i dostupnost obrazovanja bila su vam prioritet. Unicef je to podržao i model podrške koji smo zajedno razvili biće model za slične projekte u regionu", rekla je Kanova.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje i zajedničkim projektima koji doprinose unapređivanju obrazovanja, sa akcentom na digitalizaciju u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, kao i obukama nastavnika.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво