Читај ми!

Polomljena stakla na ulaznim vratima škole u Obiliću

Stakla na ulaznim vratima zgrade Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću polomljena su, a u hodniku škole je više kamenica kojima je gađan ulaz zgrade, preneo je RTS-u direktor škole Aleksandar Popović.

Oštećenje je primećeno jutros.

"Jutros, kada je pomoćno osoblje otvorilo školsku zgradu, primetilo je da su ulazna vrata na zgradi škole razbijena i oštećeno je desetak prozora", rekao je Popović. 

Slučaj su prijavili policiji koja je obavila uviđaj.

Popović ističe da su uprkos incidentu ipak krenuli sa nastavom. 

"Deca su malo uznemirena zbog ovoga", dodao je Popović.

U školi u Obiliću, jedinoj srpskoj ustanovi u tom gradu, nastavu pohađa 21 učenik.

Zgrada škole je i ranije bila napadana, a pre nekoliko godina porušen je jedan deo, da bi se oslobodio prostor za gradnju nove opštinske zgrade.

Kancelarija za KiM oštro osuđuje napad

Kancelarija za KiM saopštila je da je lista demoliranih objekata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od početka godine predugačka. Nakon crkava, zdravstvenih ustanova, sada se na meti albanskih ektremista našla i obrazovna ustanova, poručuju u saopštenju.

"Na današnji dan, osam godina posle potpisivanja Briselskog sporazuma, kada bi već uveliko trebalo da bude formirana Zajednica srpskih opština koja bi donela stabilniji i mirniji život našem narodu na Kosovu i Metohiji i zaštitu srpske imovine, mi smo svedoci grube  netrpeljivosti prema svemu što je srpsko", ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro osuđuje ovakve kontinuirane napade, zahteva hitnu reakciju nadležnih organa i traži kaznu za počinitelje.

"Takođe, upućujemo apel međunarodnim snagama u južnoj pokrajini da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju miran život našem narodu", zaključuje se u saopštenju.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара