Читај ми!

Maturantkinja iz Vranja Tamara Misirlić je uspešna karatistkinja, ali i pravi primer humanosti

U kriznim vremenima potrebnije je da pomognemo onima koji su u teškoj životnoj situaciji. Kako pandemija koronavirusa traje duže od godinu dana, mnogi su prolazili kroz ozbiljna psihička i fizička stanja. Tamara Misirlić iz Vranja je uspešna sportistkinja koja je pokrenula više akcija da pomogne sugrađanima kojima je potrebna pomoć.

Tamara Misirlić, maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole u Vranju, pre godinu dana je čula da desetogodišnja Anđela i njena majka žive u lošim uslovima, 50 kilometara od grada. Želela je da im pomogne, prvo samostalno, a zatim je pozvala i celo odeljenje.

"Primam stipendiju i onda sam to iskoristila da njoj kupim ono što bi je obradovalo i odlučila sam da je posetim. Uputila sam svoje roditelje, pokazala im slike i oni su me naravno podržali. Ja se i dan-danas čujem sa njom. Zahvaljujući dobrim ljudima, ona sada ima novi dom, blizu škole, blizu puta, i sada mi je lakše da odem da je vidim, posetim, i odnesem šta joj treba", kaže Tamara Misirlić iz Vranja.

Preko društvenih mreža javljaju joj se porodice kojima je potrebna neka vrsta pomoći, a javljaju se i oni koji žele da pomognu.

Prethodnih godinu dana usmerila je pažnju na to, onako posvećeno kako se već 15 godina bavi karateom.

"Član sam naše reprezentacije, 2019. godine smo imali Evropsko prvenstvo u Karlovim Varima, tu sam osvojila treće mesto u borbama, to je moj skoriji, veći uspeh. Takođe sam 2019. položila za sudiju, sada sudim na takmičenjima i ujedno se takmičim", priča Tamara.

Tamarini ciljevi su da nastavi da se bavi humanitarnim radom, da osnuje karate klub i da radi sa decom, ali i da upiše i završi Ekonomski fakultet.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво