Čitaj mi!

Vojnotehnički institut jači za 70 zaposlenih

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je rešenja o prijemu u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u Vojnotehničkom institutu za 70 novozaposlenih, među kojima je najviše mladih istraživača. Stefanović im se tom prilikom zahvalio što su odabrali da rade za svoju zemlju i njen sistem odbrane.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo što takva vrsta i mladosti i znanja dolazi u Vojnotehnički institut.

"Vi ste svojim znanjem, posvećenošću i marljivošću pokazali da zavređujete da budete deo velike porodice Ministarstva odbrane. Uvek je veliki ponos raditi za svoju zemlju, svoju vojsku i svoje Ministarstvo odbrane. To je takođe i prilika da se pomogne svojoj zemlji i prilika da se steknu nova znanja, kakva se osim u VTI retko gde mogu steći u ovom delu sveta", rekao je Stefanović.

Poželevši im dobrodošlicu u Ministarstvo odbrane, ministar je istakao da su ljudi jedna od ključnih stvari koji su nedostajali Vojnotehničkom institutu, podsećajući da je ova ustanova nekada, sa 650 zaposlenih, bila nosilac razvoja cele Vojske.

"Mi se ponosimo time što želimo da naša vojska uvek bude oslonjena na sopstvenu pamet, na naše naoružanje, na naše modernizacije, na mogućnosti da razvijemo svoju bespilotnu letelicu. Važno je da možemo da razvijamo svoj oklop za tenk, svoje raketnog gorivo, svoja nova vozila, novu artiljerijsku municiju i sve ostalo na čemu VTI radi svakoga dana",   istakao je Stefanović.

Ministar se, takođe, zahvalio i svima koji rade u VTI, a koji su uz sve te nedostatke, probleme, uz besparicu, i dalje proizvodili vrhunske rezultate, dodajući da su preduzete mere da se naučnoistraživački kadar, uz povećanja plata svim pripadnicima sistema odbrane, i dodatno novčano stimuliše.

"Odlučio sam da omogućim da se zaposleni, koji pokažu marljivost i želju da napreduju svojim radom, mogu nagraditi sa 20 procenata. Pored toga, od majske plate, dakle u junu, svi naučnici i istraživači će imati i na to dodatnih 25 procenata na platu, za šta smo obezbedili novac",  najavio je Stefanović, ističući da se na taj način pokazuje da se ceni znanje i stručnost.

On se na kraju još jednom zahvalio novozaposlenima što su izabrali da dođu da rade u ovoj eminentnoj ustanovi.

Uz dobrodošlicu novim kolegama, direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković istakao je da reč o veoma važnom danu za VTI, dodajući da će od 70 novih kolega, 52 raditi u istraživačkim sektorima, baveći se direktno razvojem naoružanja i vojne opreme, a ostali će biti angažovani u sektorima za podršku. Taj broj u ovom momentu, kako je naglasio, predstavlja čak 18 posto od trenutnog brojnog stanja Vojnotehničkog instituta. Pukovnik Pavković je najavio da će VTI uskoro imati i nove konkurse i cikluse stipendiranja za mlade istraživače.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">