Čitaj mi!

Generalna proba združene taktičke vežbe policije i vojske "Odgovor 2021"

Na poligonima "Pasuljanske livade" i "Orešac" održana je generalna proba uoči združene taktičke vežbe policije i vojske s bojevim gađanjem "Odgovor 2021", koja će biti izvedena u subotu, 17. aprila.

Generalnoj probi združene taktičke vežbe policije i Vojske s bojevim gađanjem "Odgovor 2021" prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima "Pasuljanske livade" i "Orešac", prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

U vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Prikaz će otpočeti na poligonu "Orešac" dinamičnom akcijom savladavanja terorista i oslobađanja talaca dejstvom iz vazduha, sa kopna i na vodi.

U vežbi na "Orešcu" učestvuju Specijalna antiteroristička jedinica i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigada za specijalne operacije, 63. padobranska brigada, kao i helikopteri RV i PVO Vojske Srbije.

Angažovana su tri helikoptera i 20 oklopnih borbenih vozila "miloš", "hamer" i BOV N15A, a biće prikazana i upotreba dronova, ali i antidron komponenta.

Učestvuju i specijalne ronilačke jedinice policije i Vojske koje će prikazati dejstvo na vodi, dok će biti izvedena i vežba izvlačenja pripadnika koji su obavili zadatak helikopterom upotrebom tehnike grozd.

Na "Pasuljanskim livadama" jedinice Kopnene Vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazaće postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovaće i lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane.

Jedinice Kopnene vojske prikazaće manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">