Naložena obustava proizvodnje u kineskoj fabrici u Perlezu

Grad Zrenjanin je kineskoj fabrici za reciklažu "Fejtjansuje" naložio obustavu proizvodnje u pogonu u Perlezu.

Rad pogona zabranila je nadležna Inspekcija za zaštitu životne sredine u Zrenjaninu, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Grada Zrenjanina.

"Inspektor je u redovnoj godišnjoj kontroli utvrdio da je proizvođač postupio suprotno ugovoru, i nije sproveo sve investicije iz oblasti smanjenja uticaja na životnu sredinu. To je izazvalo određeno odstupanje pojedinih parametara emisije nedozvoljenih materija", ističe se u saopštenju.

Investitoru su naložene mere da proizvodnju uskladi sa lokalnim ekološkim propisima i ugovornim obavezama, a do otklanjanja nedostataka, naložena je obustava proizvodnje.

"Inspekcija je navela da se kineskom investitoru privremeno zabranjuje obavljanje tehnološkog procesa ektruzije i granulisanja mlevene plastike, kao i rad uređaja za prečišćavanje otpadnih gasova iz postrojenja za tretman otpadne plastike", napominje se u saopštenju. 

Zabrana se primenjuje do dostavljanja rezultata ispitivanja koji dokazuju da nema štetnog uticaja na životnu sredinu, odnosno dok se ne ispita efikasnost postrojenja – uređaja za smanjenje emisije. 

"Grad Zrenjanin očekuje da kineski investitor, kao odgovorna kompanija, sprovede naložene mere. Zrenjanin razvija svoju privredu, ali je zdravlje građana Zrenjanina prioritet lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво