UST: DVT hitno da raspiše konkurs za izbor zamenika javnih tužilaca

Udruženje sudija i tužilaca Srbije poziva Državno veće tužilaca da bez odlaganja pristupi popuni postojećih sistematizacija javnih tužilaštava u čitavoj zemlji, odnosno da raspiše i sprovede oglase za izbor zamenika javnih tužilaca.

U saopštenju Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) naglašava se da prethodni saziv Državnog veća tužilaca (DVT) nije sproveo nijedan konkurs unazad dve godine, da nije održana niti jedna redovna sednica saziva od početka pandemije.

Kako se ocenjuje, više je nego jasno da je prethodni saziv očigledno više brinuo o svom zdravlju, nego zdravlju zamenika javnih tužilaca i javnih tužilaca koji su, za razliku od njih, bili izloženi riziku na poslu sve vreme.

UST upozorava da je upravo zbog krajnjeg nemara i pogrešnih prioriteta prethodnog saziva, na novom je sazivu da ne dozvoli da pojedina javna tužilaštva u narednih nekoliko meseci ostanu praktično bez nosilaca javnotužilačkih funkcija obzirom da zamenici javnih tužilaca odlaze u penziju, a novi se ne biraju,

"To je realna pretnja na koju nas upozoravaju kolege, kao i da u najkraćem roku povećaju broj zamenika javnih tužilaca popunjavanjem postojećih sistematizacija", dodaje se u saopštenju.

UST podseća da je popuna postojećih sistematizacija javnih tužilaštava i njihovo proširenje bila osnova programa svih izbornih članova sadašnjeg saziva Državnog veća tužilaca i da je vreme da se krene u realizaciju.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво