Čitaj mi!

Vulin u Orešcu pred vežbu policije i vojske "Odgovor 2021"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je u Orešcu uvežbavanju pripadnika MUP-a i Vojske Srbije pred predstojeću združenu taktičko-pokaznu vežbu "Odgovor 2021", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je objasnio Vulin, pripadnici elitnih jedinica policije i vojske će kroz ovu vežbu pokazati da u trenutku ugroženosti bezbednosti naroda i zemlje, i svih Srba gde god da se oni nalaze, postaju oružane snage Srbije, spremne da zajednički stanu u zaštitu svog naroda.

Ukazao je da ovaj vid zajedničke vežbe policije i vojske po veličini i kompleksnosti nikada nije rađen u modernoj istoriji Srbije.

"Prikazaćemo kako se u slučaju ugroženosti, u skladu sa zakonom, uspostavlja vrhovna komanda, pozicija vrhovnog komandanta, način funkcionisanja naših jedinica, pa sve do tehničkih detalja kako bi se naše jedinice na terenu ponašale da je bezbednost našeg naroda, naše zemlje, i Srba gde god da se oni nalaze, na bilo koji način ugrožena", naveo je Vulin.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021" za cilj ima da prikaže odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica MUP-a i Vojske Srbije u izvođenju združene operacije.

U predstojećoj vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a i pripadnici Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">