Protest "Ekološki ustanak" ispred Skupštine Srbije

Ispred Skupštine Srbije organizovan je protest nazvan "Ekološki ustanak" na kojem se od vlasti traži poštovanje Ustava i postojećih zakona i usklađivanje propisa sa najvišim ekološkim standardima, uz ravnopravno učešće građana i nevladinih organizacija u rešavanju pitanja očuvanja zdrave životne sredine. Okupljeni su krenuli u protestnu šetnju prema Vladi, a zatim i ka RTS-u.

Skup "Ekološki ustanak" počeo je oko 13.20, uz bend sa udaračkim instumentima, a na binu su potom izašli predstavnici Udruženja "Odbranimo reke Stare planine" i izneli državnu zastavu, a sa ozvučenja je emitovana pesma o Staroj planini.

"Počeo je ekološki ustanak", poručeno je sa bine ispred Skupštine Srbije.

Na platou ispred parlamenta, gde je postavljena bina, na ulici i u Pionirskom parku, okupio se veliki broj ljudi sa transparentima na kojima su, između ostalih, poruke: "Bojim se da dišem", "Reke štedi jer voda vredi", "Nosim crno za sve žrtve zagađenja", "Dali smo vam penzije, vazduh i reke vam ne damo", "Hoću da dišem".

Kako javlja reporter Foneta, na skupu su se okupili mladi, stari, roditelji s decom, mnogi od njih nose maske.

Aktivisti Dragana Arsić iz Pokreta Odbranimo šume Fruške gore, Nikola Kolja Krstić iz Pokreta Tvrđava i Dobrivoje Milosavljević iz Grupe građana iz Pančeva okupljenih u Inicijativi "Odbranimo Teslu" rekli su uoči današnjeg skupa da očekuju veliki broj ljudi.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво