Milan Pašić: Na završnom testu biće manje otvorenih pitanja

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić navodi da nije bilo nepravilnosti na probnom testu iz matematike, dodajući da će narednih dana biti urađena analiza.

Milan Pašić je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da će se pratiti situacija u školama i broj zaraženih kako bi se učenici ponovo vratili u učionice.

"Pozitivno je da se vidi pad od kad su mere uvedene", naveo je Pašić dodajući da broj zaraženih među zaposlenima u školama nije prelazio dva odsto.

Podseća da škole nisu mesto transmisije virusa, već da je primetno da se, i kada u opštoj populaciji dođe do porasta broja zaraženih, situacija odražava i na škole.

Kada je reč o probnom testu iz matematike, Pašić kaže da je sve proteklo u najboljem redu i da nije bilo nepravilnosti. Pojedine škole već su počele sa pregledanjem, a nakon toga biće urađena analiza.

Navodi da će komisija Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja uzeti u obzir trenutnu situaciju, ali da se ne zna hoće li završni test biti lakši ili teži nego probni.

Zna se da će, kaže, na probnom biti više otvorenih pitanja nego na završnom testu.

Komentarišući navode da u pandemijskoj godini ima više odlikaša nego prethodnih godina, Pašić navodi da je razlika u prosečnoj oceni od 2. do 8. razreda 0,03 do 0,10 odsto.

Govoreći o graškama koje postoje u pojedinim udžbenicima, Pašić je naveo da se greške dešavaju i da se one ispravljaju.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво