Frilenseri: Ostajemo kod Skupštine do 10. aprila

Protestna šetnja frilensera u organizaciji Udruženja radnika na internetu završena je uz poruku da ne odustaju od svojih zahteva za rešavanje pitanja naplate poreza.

Oni su, ispred Narodne skupštine, ponovili da traže da se iz procedure povuku izmene Zakona o porezu na dohodak građana i da sa predstavnicima Vlade Srbije sednu za pregovarački sto.

Okupljenima su se obratili Miran Pogačar iz Udruženja radnika na internetu i predstavnici ekoloških organizacija Aleksandar Jovanović i Aleksandar Panić.

Potom su se uputili do zgrade Vlade Srbije i produžili do Slavije gde je protest završen.

Pogačar je pozvao okupljene da se vrate ispred Doma Narodne skupštine, gde su frilenseri u sredu postavili šatore i proveli noć.

Najavio da će u šatorima ostati do 10. aprila, kada će se priključiti najavljenom ekološkom protestu.

Saobraćaj je tokom šetnje ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom bio obustavljen, a učesnici protesta su na početku kolone nosili veliki trasparent na kome piše "Ne damo vam našu budućnost, Udruženje radnika na internetu".

Predstavnici tog udruženja ranije su saopštili da je za njih kompromisno rešenje da se sa naplatom poreza počne od oktobra 2020. godine, kao i da porez bude 20 odsto od njihovog prihoda.

Pogačar je rekao da se frilenseri šest meseci bore za rešavanje pitanja naplate poreza.

"Danas smo ovde sa jasnom porukom – porez da, pljačka ne. Borićemo se za našu budućnost, mi smo budućnost", rekao je Pogačar.

Naveo je da su danas na protest došli frilenseri i iz Kragujevca, Niša, Bora, Novog Sada i Subotice.

Ranije danas Pogačar je rekao Tanjugu da je u neformalnom susretu ispred parlamenta premijerka Ana Brnabić izrazila spremnost za razgovor sa frilenserima. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво