Читај ми!

Vanredna situacija u Ćićevcu, "Behtel Enka" oštetio cevi tokom radova na Moravskom koridoru

Zbog oštećenja na magistralnom cevovodu, koji je izvođač "Behtel Enka" napravio prilikom radova na Moravskom koridoru, oko 8.000 žitelja opštine Ćićevac treći dan je bez vode. Juče je uvedena i vanredna situacija.

U Ćićevcu i Stalaću, najvećim od sedam naseljenih mesta bez vode, obezbeđene su tri cisterne sa vodom za piće, a tehnička je dopremljena u Pojate, Lučinu i Mrzenicu.

"To nam je malo najteže zbog higijene. Pogotovu uveče. Nešto radimo oko poljoprivrede, zaprljamo se, treba nam dosta vode", priča jedan meštanin.

Za najmlađe je urgentno obezbeđeno 2.000 litara flaširane vode.

"Vrtić je jutros dobio vodu za piće i vodu za pripremanje hrane, kao i dve osnovne škole, osnovna škola u Ćićevcu i osnovna škola u Stalaću, tako da je čitava teritorija opštine Ćićevac pokrivena vodom za piće i tehničkom vodom", navodi dr Mirjana Krkić, predsednica Opštine Ćićevac.

Na mestu havarije, u selu Bošnjane, ubrzano se radi na sanaciji oštećenog magistralnog cevovoda.

"Do ovoga je došlo prilikom izvođenja radova na izgradnji auto-puta i pristupnih puteva do gradilišta. Ovde se izmešta ovaj vodovod. Izvođač radova će pokriti štetu koja je nastala na ovom kvaru na vodovodu. Nama je ključno da što pre normalizujemo vodosnabdevanje i činimo maksimum napora da se to ubrza", ističe Aleksandar Antić, direktor Koridora Srbije.

Viknalson Tevendran, projektni menadžer kompanije "Behtel Enka", ukazuje da je plan da materijal i najvažniji element koji se namenski pravi, stigne do sutra uveče. Nada se da će se vodosnabdevanje normalizovati pre utorka.

Voda će biti za piće tek nakon što to potvrde i analize Zavoda za javno zdravlje. Do tada žitelji Ćićevca mogu piti i vodu sa 17 povezanih česama čija se ispravnost redovno kontroliše.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво