Читај ми!

Preminuo nekadašnji ministar građevine i direktor "Mostogradnje" Dejan Kovačević

Dejan Kovačević, ministar građevine u drugoj vladi Mirka Marjanovića i nekadašnji direktor "Mostogradnje" preminuo je u Beogradu u 85. godini. Telegram saučešća uputio je predsednik Narodne skupštine i SPS-a Ivica Dačić, naglasivši da je Kovačević svojim radom dao veliki doprinos obnovi Srbije.

Dejan Kovačević je tokom bogate karijere radio na izgradnji hidroelektrane "Đerdap", mostovima u Beogradu, na velikim projektima širom bivše Jugoslavije i u inostranstvu.

Za vreme mandata Mirka Marjanovića bio je Ministar bez portfelja zadužen za kapitalne investicije, a potom Ministar građevinarstva.

Radio je na obnovi zemlje posle bombardovanja 1999. godine i bio predsednik Republičke komisije za utvrđivanje ratne štete.

Dobitnik je brojnih priznanja, član Socijalistističke Partije Srbije od njenog osnivanja.

"Sa dubokim žaljenjem sam primio vest o smrti Dejana Kovačevića, dokazanog istinskog prijatelja, istomišljenika, saborca i graditelja koji je svojom posvećenošću i vrednim radom dao veliki doprinos u Obnovi Zemlje", navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

Predsednik Skupštine navodi da će Kovačević ostati upamćen kao vrsan profesionalac i odličan poznavalac terena, kao graditelj koji gradio mostove i pravio veza između generacija i vremena i kao čovek koji je još mnogo mogao da ponudi našoj zemlji.

"Do kraja svog života, uvek odmeren ostao je veran socijalističkoj ideji. Istinski borac koji će ostati upamćen po stručnosti. Njegov odlazak, gubitak je ne samo za njegovu porodicu, nego i za sve nas koji smo ga poznavali", napisao je Ivica Dačić.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара