Читај ми!

Preduzetnik iz Paraćina motiviše radnike da se vakcinišu – koliko novca dobijaju zaposleni

Vlasnik jedne građevinske firme iz Paraćina odlučio je da svakog radnika koji se vakciniše protiv koronavirusa do 15. aprila novčano nagradi. Radnici do 40 godina dobiće po 6.000, a oni straiji od 40 godina po 4.000 dinara.

Odluku da novčano stimuliše zaposlene koji se vakcinišu dobrovoljno, vlasnik građevinske firme u Paraćinu kaže doneo je da bi podstakao radnike koji se još dvoume.

"Ovo je stvar dobrovoljna, niko ih ne tera niti će bilo ko da snosi posledice ukoliko se ne vakciniše. Naravno, meni trebaju dobri radnici i dalje će da trebaju – da li su vakcinisani ili ne, ali problem je u tome kad se ne vakciniše on može da ugrožava i proizvodnju", ističe Bogoljub Milenović, vlasnik firme "Ljuba invest".

Skoro tri decenije firma se bavi proizvodnjom armaturnih mreža, eksera i žica. Trenutno u Kragujevcu grade i 540 stanova za vojsku i policiju. Od osamdesetoro zaposlenih skoro je četvrtina bila pozitivna na virus. Novčana stimulacija kažu radnici nije presudna, ali je svaki dinar dobrodošao, čak i kada je plata dobra.

"Podsticaj da se ipak odbranimo od ovog virusa ako može nekako", kaže radnik Vitomir Radivojević i dodaje da planira da se prijavi za vakcinaciju.

"Poslodavac je ostavio na radnicima da odluče, a što je on hteo to da stimuliše to je njegova stvar i mislim da je dobro", naglašava Ivica Stajić, radnik.

Proizvodni proces u pogonima je specifičan, pa firma zbog bolesnih radnika nije imala većih problema tokom epidemije. Cilj je ipak tvrdi poslodavac da se što pre vakcinom zaštite svi koji mogu kako bi i druge delatnosti mogle da rade bez ograničenja. 

"Ja ću i dalje sve moje prijatelje i poslovne da animiram i da objašnjavam. Meni je cilj da zaštitimo sve nas, da oslobodimo zdravstvo, da privredu pustimo da radi", poručuje Milenković.

Koliko će se radnika iz firme odlučiti za vakcinu, videćemo do sredine narednog meseca. Tek, epidemijska situacija u Paraćinu tokom marta nije dobra, pa se beleži od 50 do 70 novozaraženih svakog dana.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара