Читај ми!

UNS: Firma "Tačno“ registrovala šest Tanjugovih servisa

Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug i servisi te agencije izbrisani su iz Agencije za privredne registre (APR), stoji na sajtu Registra. Istovremeno, beogradska firma "Tačno", koja je krajem prošle godine stekla pravo da koristi imovinska prava te agencije, registrovala je šest Tanjugovih servisa.

Na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug obrisano iz registra, a prijavu je podnela Branka Đukić koja je bila dugogodišnja direktorka novinske agencije, javio je portal 021.rs, a prenosi Udruženje novinara Srbije.

Osim što je izbrisano Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug, na sajtu APR-a objavljeno je da se brišu i servisi te agencije iz Registra medija.

Istovremeno, u istom registru je objavljeno da je firma "Tačno" iz Beograda registrovala novih šest servisa.

"Tanjug servis vesti", "Tanjug servis vesti na engleskom", "Tanjug foto-servis", "Tanjug video-servis", "Tanjug lajvstrim" (livestream) i "Biz servis" od danas se nalaze u Registru medija, a njihov izdavač je firma "Tačno" iz Beograda.

Isti urednici koji su bili upisani u ugašene servise Tanjuga, sada se nalaze i na čelu tek registrovanih.

Imovinska prava Tanjuga kupljena na deset godina

Kako podseća UNS, firma "Tačno" iz Beograda krajem prošle godine stekla je pravo da za 628.000 evra u narednih deset godina koristi imovinska prava Novinske agencije Tanjug.

Ta firma je u vlasništvu Radio-televizije Pančevo Radoice Milosavljevića i firme Minacord media, čiji su zastupnici Željko Joksimović i Manja Grčić.

UNS konstatuje da firma, koja je kupila imovinska prava Tanjuga, ima naziv kao i glavni slogan novinske agencije – "Tanjug. Tačno".

Premijerka Ana Brnabić nedavno je rekla da je u toku postupak o zaključenju ugovora o pokretnim stvarima koje je Tanjug koristio, što je završna faza procesa i preduslov za brisanje te novinske agencije iz Registra medija, navodi UNS.

Akcionim planom za primenu Medijske strategije, koji je stupio na snagu decembra prošle godine, predviđeno je da prvi kvartal 2021. godine bude rok za okončanje privatizacije Novinske agencije Tanjug, kao i podnošenje prijave za brisanje agencije iz Registra privrednih društava, odnosno medija.

Novinska agencija Tanjug zvanično je ugašena oktobra 2015. godine, ali je i posle toga nastavila da radi, zaključuje se u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара