Читај ми!

Požar u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", uništen deo dokumentacije i informatička oprema

Udruženje likovnih umetnika Srbije saopštilo je da je u sinoćnjem požaru u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu uništen deo dokumentacije udruženja i deo informatičke opreme u kancelariji Sekretarijata ULUS-a. Ostale prostorije Paviljona nisu oštećene.

Kako se navodi u saopštenju, sinoć nešto posle 22 časa prolaznici na Kalemegdanu su primetili dim koji je dolazio iz Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić".

"Obavestili su vatrogasce, koji su veoma brzo reagovali, lokalizovali i ugasili požar koji je zahvatio deo kancelarije Sekretarijata ULUS-a. Izvršen je uvid policije i vatrogasne službe i sve upućuje na mogućnost da je uzrok izbijanja požara neispravna električna instalacija u objektu", kaže su u saopštenju.

"Ono što je nepovratno uništeno je deo dokumentacije udruženja i deo informatičke opreme, dok su ostali prostori paviljona, uključujući i glavni izložbeni prostor, gde se aktuelno održava izložba slikarske sekcije 'Pogled u neočekivano', ostali neoštećeni, kao i svi radovi izlagača", dodaje se u saopštenju.

Proces raščišćavanja je započet danas radi što bržeg vraćanja prostora u funkciju i omogućavanja nastavka programa, navodi Udruženje likovnih umetnika Srbije.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара