Читај ми!

Najveći broj stradalih u udesima nije imao vezan pojas – iz policije najavljuju dodatne kontrole

Od početka pandemije zabeležen je porast broja saobraćajnih nesreća. Tokom proteklog vikenda u saobraćaju su stradale četiri osobe, a desetak je teže i lakše povređeno. Uhapšen je i vozač koji je divljao prestonicom. U policiji kažu da će još više pojačati kontolu na putevima.

U poslednje vreme veliki je broj pešaka koji strada u saobraćaju. Svedoci smo i nesreća gde je ljudski faktor najčešći zbog žurbe i prebrze vožnje, što su i glavni uzroci saobraćanih nesreća. Takođe, najveći broj stradalih i poginulih nisu bili vezani.

"Od početka godine 15 ljudi je poginulo zato što nije imalo vezan pojas, od toga šest poginulo prilikom prevrtanja. Vezivanje pojasa nije lični izbor, mislite na vašu decu, na vašu suprugu, jer nevezivanjem pojasa ostavljate ih same", kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Mladić koji je divljao Beogradom i time se pohvalio na društvenim mrežama, uhapšen je za nekoliko sati, a pored zatvorske kazne policija mu je oduzela i vozilo.

"Kamere u sistemu video-nadzora mogu dokumentovati niz saobrćajnih prekršaja, naravno one dokumentuju i to da li vlasnicima vozila istekla registracija i u narednom periodu vlasnicima tih vozila biće poslato nekoliko hiljada prekršajnih poziva zbog dokumentivanih saobraćanih prekršaja", navodi Boban Milinković, zamenik načelnika saobraćajne policije Srbije.

Od početka pandemije većina evropskih zemalja, pored ograničenog kretanja, za vozila je propisala i maksimalne brzine kako bi se smanjio efekat rizika u saobraćaju. Tako je u metropolama brzina ograničena na 50 kilometara na čas, a na auto-putevima do 100 kilometara na čas. Ove mere u Uniji traju dok traje i korona karantin, a policija ih sprovodi vrlo rigorozno.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво