Čitaj mi!

Beograd svetli bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti

Povodom 28. februara, Međunarodnog dana obolelih od retkih bolesti, neki od simbola Beograda kao što su fontana na Slaviji, Palata "Albanija" i Brankov most, osvetljeni su bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti.

Gradonačelnik Zoran Radojičić je istakao da je cilj da se skrene pažnja na probleme obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica, saopštio je Beoinfo.

Dodao da je izuzetno važno da i šira zajednica u svojim domenima pomogne kako bi se oboleli i njihove porodice što efikasnije izborili s poteškoćama koje imaju.

"Pokretanjem ove inicijative pridružujemo se politici Republike Srbije koja ove godine izdvaja najveći iznos sredstava opredeljenih za lečenje obolelih od retkih bolesti", ukazao je gradonačelnik.

Dodao je da se Beograd danas pridružuje svetskim gradovima u simboličnoj poruci: "Retkih je mnogo. Retki su jaki. Retki su ponosni."

"Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane. Zajedno smo rešeni da jačamo svest o značaju lečenja i pružanju podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama", zaključio je Radojičić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">