Čitaj mi!

Posthumno pismo i telegrami saučešća povodom smrti gradonačelnika Zagreba

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma poslao je posthumno pismo gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Radojičić i Mali uputili telegrame saučešća.

Palma je istakao da se u Zagrebu sreo sa Bandićem i da je to bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da se ide napred, sarađuje, poveća ekonomska saradnja, u cilju poboljšanja života građana Hrvatske i Srbije.

Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod sa drugim narodima, nanose štetu građanima, naveo je Palma u pismu.

Građani hoće da vide dela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge, istakao je on i dodao da svako misli da je on najveća žrtva, te da istorija treba da oceni ko je najveća žrtva.

Palma je naveo da je njegov susret sa Bandićem protekao kao da su se poznavali 30 godina i naglasio da je šteta što nije mogao da dočeka da realizuje sve ono što mu je tada govorio, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske.

O tvojoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države, naveo je u posthumnom pismu gradonačelniku Zagreba, Dragan Marković Palma, koji je na poziv Bandića, boravio u Zagrebu 2. novembra 2018.

Marković je uputio saučešće porodici Milana Bandića i građanima Zagreba i Hrvatske.

Radojičić i Mali uputili telegrame saučešća

Povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je telegram saučešća Upravi Grada Zagreba.

Izražava najdublje saučešće najpre porodici, ali i svim građanima Zagreba kao i celoj Upravi Grada, povodom iznenadne smrti mog dragog kolege, gradonačelnika Milana Bandića.

"Maratonac, štaviše ultramaratonac kako u politici tako i omiljenoj sportskoj disciplini, razmišljao je i delao na duge staze. Imao je vizije koje je uspešno ostvarivao, pre svega misleći na one koji su mu toliko puta poverili da brine o Zagrebu", napisao je Radojičić u telegramu.

Dodao je da je Zagreb tokom Bandićevog mandata prolazio kroz brojne izazove, a da je on je uvek bio tu i borio se za dobrobit svih građana, ali da u najtežoj, ličnoj bici sa bolešću "nažalost nije uspeo da pobedi".

Ministar finansija u Vladi Republike Siniša Mali uputio je danas telegram saučešća Upravi Grada Zagreba i porodici Bandić povodom smrti gradonačelnika tog grada Milana Bandića.

"Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Kao nekadašnji gradonačelnik Beograda imao sam priliku da se susretnem sa gradonačelnikom Bandićem i znam sa koliko energije i posvećenosti je radio taj posao. Biti gradonačelnik jednog grada znači buditi se i ići na počinak sa problemima svojih sugrađana i svakodnevno učestvovati u malim i velikim bitkama za grad. Gospodin Bandić je tako živeo i radio više od 20 godina i njegov grad i sugrađani će to pamtiti. Počivajte u miru, gradonačelniče", navodi se u pismu saučešća.

Beograd se sa tugom oprašta od prijatelja, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji je svojim primerom dao važan putokaz u izgradnji dobrosusedskih odnosa, izjavio je  predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević povodom Bandićeve smrti.

"Energija, koju je ne štedeći sebe profesionalno ulagao svakoga dana, poticala je iz bezuslovne ljubavi prema Zagrebu čijim je interesima i ciljevima ostao privržen do poslednjeg trenutka", naveo je Nikodijević.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">