Читај ми!

Ekipa RTS-a više od 24 sata čeka na Jarinju

Ekipa RTS-a koja je juče u podne službeno krenula na Kosovo i Metohiju još se nalazi na administrativnom prelazu Jarinje, jer joj kosovska policija ne dozvoljava ulazak u južnu srpsku pokrajinu.

Urednica emisije "Pravo na sutra" Svetlana Vukmirović potvrdila je da se ekipa RTS-a na administrativnom prelazu Jarinje nalazi od juče u podne, od kada ne mogu da uđu na Kosovo u Metohiju, te da im je kosovska policija rekla da čeka odgovor iz Prištine.

Podseća da to nije prvi put da policija na prelazu zaustavlja istu ekipu RTS-a, ali je u prethodne dve godine blokada trajala između pola sata i sat vremena. 

U znak podrške kolegama, ali i protesta protiv odnosa privremenih kosovskih institucija prema medijima, ekipi RTS-a će se sutra u 10 sati na prelazu Jarinje pridružiti predstavnici medija i članovi ogranka Društva novinara Kosova i Metohije.

Zbog zadržavanja ekipe Radio-televizije Srbije reagovalo je i Udruženje novinara Srbije koje je poručilo da zadržavanje ekipe RTS-a na Jarinju predstavlja udar na slobodu štampe

Iz UNS-a podsećaju da su sloboda kretanja i sloboda govora osnovna ljudska prava koja se ne smeju ograničavati administrativnim merama.

Kosovska policija već drugi dan ne dozvoljava ekipi RTS-a da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine. 

Emisija "Pravo na sutra" posvećena je životu na Kosovu i Metohiji i emituje se utorkom na Drugom programu RTS-a.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво