Читај ми!

Stefanović i Momirović o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem o zajedničkim projektima dva ministarstva, pre svega o projektu izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ministri Stefanović i Momirović na sastanku su razmatrali predlog izmena Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti koji, između ostalog, predviđa i izmenu uslova pri kupovini stanova, a koji je izradilo Ministarstvo građevinarstva.

Pomenute izmene zakona odnose se na promenu dosadašnjeg načina konkurisanja pripadnika vojske, policije i ostalih snaga bezbednosti za kupovinu stanova po povoljnim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim o državnoj stanogradnji, Stefanović je razgovarao i sa direktorom JP "Skijališta Srbije" Dejanom Ćikom, koji je takođe prisustvovao sastanku, o završetku planirane izgradnje objekata u okviru vojnog kompleksa na Kopaoniku.

U njemu je do sada završena izgradnja garaže, dok je tema današnjeg razgovora bio početak izgradnje helidroma sa pratećim sadržajima za helikopter Mi-17. Njegova izgradnja počeće krajem proleća, a završetak radova očekuje se do kraja oktobra.

Stefanović i Momirović su na današnjem sastanku razmotrili i mogućnosti proširenja 51. skijaškog poligona Vojne akademije na Kopaoniku, na kojem se izvode brojne obuke u zimskim uslovima kadeta Vojne akademije, ali i svih pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Oni su razgovarali i o razmeni nepokretnosti između "Koridora Srbije" i Vojnograđevinske ustanove u vezi sa izgradnjom obilaznice oko Beograda.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије