Читај ми!

Škola sa dva đaka i učiteljem koji u muzici spaja nespojivo

U dolini Ribarske reke podno Jastrepca, u pojedinim selima je sve manje dece, a u školama sve manje učenika. U školi u Zubovcu nastavu pohađaju samo dva đaka.

Natalija je drugi, a njen brat Mateja prvi razred. Uz učitelja Nebojšu lako savladavaju gradivo.

"Imamo sve vreme ovog sveta da radimo i što se tiče rada to je odlično, ali kad dođe odmor tu nam fali društvo", rekao je učitelj Nebojša Petković.

"Sedimo, grejemo se i jedemo užinu", kaže Mateja Kostić.

Za grejanje i sve ostalo u školi zadužen je učitelj koji svoj posao obavlja sa mnogo entuzijazma i ljubavi koju su mu usadili roditelji, takođe prosvetni radnici.

"Istureno odeljenje škole u Zebici nosi ime po njegovom ocu Toplici Petkoviću koji je nastradao u ratu na Kosovu", ističe Dragan Ignjatović, direktor škole "Velizar Stanković Korčagin".

Nebojša se po završetku fakulteta vratio u zavičaj i nastavio porodičnu tradiciju, ali nije odustao ni od svojih dečačkih snova –  muzike. U oktobru prošle godine na kanadskoj platformi "Etno klaud" koja promoviše muziku iz svih krajeva sveta njegov spot je bio najgledaniji i najslušaniji.

"I ono što trenutno radim to je da tu ljubav prema toj muzici – rokenrol muzici, inspiraciju, veliko bogatstvo koje nam daje tradicija, nekako spojim i eto te neke obrade starih tradicionalnih pesama svih krajeva bivše Jugoslavije. Ja to u nekom drugačijem aranžmanu predstavim", kaže on.

Po broju pregleda i komentarima na internetu, očigledno je na dobrom putu. Da, kako kaže, u muzici spoji nespojivo. Njegova publika su i njegovi đaci.

Za Nebojšu nema dileme – i škola i muzika. Nada se da će uspešno izvesti mnoge generacije đaka i muzičku karijeru zaokružiti bar jednim snimljenim albumom.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво