Читај ми!

Sanacija kosina u Grdeličkoj klisuri biće završena pre početka letnje sezone

Usled obilnih padavina i naglog topljenja snega, došlo je do manjeg izlivanja vode i blata na desnom profilu auto-puta u Grdeličkoj klisuri, koji je inače zatvoren za saobraćaj od oktobra 2020. zbog izvođenja radova na kosini, neposredno iznad auto-puta, saopšteno je iz "Koridora Srbije".

Vršilac dužnosti direktora "Koridora Srbije" Aleksandar Antić sa direktorom Sektora za upravljanje izgradnjom Aleksandrom Senićem, zamenikom šefa projekta Rastkom Krstićem i predstavnikom izvođača radova "Integral inženjering", obišao je Grdeličku klisuu gde se izvode radovi na trajnoj stabilizaciji kosina.

Prilikom obilaska Kosine 2 konstatovano je da je, usled obilnih padavina i naglog topljenja snega, došlo do manjeg izlivanja vode i blata u dužini od desetak metara, na desnom profilu auto-puta, koji je zatvoren za saobraćaj od oktobra 2020, zbog izvođenja radova na kosini, neposredno iznad trase auto-puta.

Koridori Srbije vrše stalni monitoring svih kosina u Grdeličkoj klisuri, na osnovu čega je ustanovljeno da ne postoje nikakva pomeranja na kosinama, niti je aktivirano klizište, već je reč samo o spiranju površinskog sloja materijala i otvaranja parapetnog zidnog platna u dužini od 6 metara.

Ovom prilikom nastala je manja materijalna šteta, koja je procenjena na oko 100.000 dinara, a otkloniće je izvođač radova u okviru redovnog održavanja gradilišta, o svom trošku.

Radi bezbednosti saobraćaja, zbog radova na trajnoj stabilizaciji kosina, u oktobru 2020. izvršena je izmena režima saobraćaja, tako što je zatvoren desni poluprofil auto-puta.

Normalizacija režima saobraćaja uslediće nakon završetka radova na kosinama iznad trase auto-puta, pre početka letnje sezone.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво