Čitaj mi!

Otvoren 14. konkurs za "Virtus" nagrade za dobročinstvo

"Trag fondacija" objavila je početak konkursa za četrnaestu godišnju "Vitrus" nagradu za filantropiju. Cilj konkurs je odavanje priznanja dobročiniteljima, pojedincima, kompanijama i preduzećima koji su tokom prethodne godine svojim delima podržali one kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Nagrada "Virtus" za 2020. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

"Ideja humanosti je sastavni deo naših bića i samim tim je utkana u različite segmente naših privatnih i poslovnih života. Pokretačku snagu za dobra dela uvek pronalazimo u želji da nekome pomognemo i da doprinesemo poboljšanju života u zajednici oko nas. U vreme velikih kriza, kao što je pandemija koronavirusa, dobročinstvo ima poseban značaj", rekla je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva "Trag fondacije".

Prema njenim rečima, upravo zbog toga "Trag fondacija" želi da istakne kompanije i preduzeća koji su se posebno angažovali na ublažavanju efekata pandemije, pojedinke i pojedince, koji su uložili izuzetne napore da se efekti krize u njihovim zajednicama minimizuju, ali i one koji su nastavili da ulažu u dugoročna rešenja problema u vlastitim zajednicama i svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu.

Mitrovićeva je pozvala građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, pi-ar i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća, da nominuju kandidate za "Virtus" nagradu za filantropiju i dodala: "Dobri ljudi i odgovorna preduzeća su svuda oko nas, pomozite nam da ih prepoznamo, predstavimo javnosti i nagradimo".

Nagrada "Virtus" za 2020. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Poziv za prijave upućen je od 21. januara i biće otvoren do 25. februara 2021. godine. Više informacija o propozicijama konkursa, kategorijama nagrade, načinima prijavljivanja i sastavu žirija možete naći na sajtu "Trag fondacije".

Dobitnici nagrada "Virtus" za 2020. godinu biće proglašeni tokom prve polovine maja.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">