Читај ми!

Vučić u Kragujevcu sa vladikom Jovanom, država pomaže završetak crkve u Šumaricama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, tokom posete Crkvi Svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama, da će država pomoći da se ona završi i da je država već započela pripreme za obeležavanje 80. godišnjice streljanja više od dve hiljade Kragujevčana u Drugom svetskom ratu.

Aleksandar Vučić je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti takve zločine i da će se uvek sećati onih koji su pomogli da se dođe do slobode.

"Onih, koji su poginuli jer su bili krivi zbog toga što nisu bili na strani okupatora", rekao je Vučić i dodao da narodi koji nemaju prošlost i ne umeju da se sećaju ne zaslužuju ni budućnost.

Ističe da je zato važno za naš narod da se razvija kultura sećanja i da je veoma zahvalan episkopu šumadijskom Jovanu, za čije vreme je podignuto čak 85 novih crkava, od ukupno 380 u Šumadiji.

Vučić je dodao da je veoma važno da se, uz povećanje plata i penzija i drugih stvari u ekonomiji, razvija i duhovnost.

"Bez duhovnosti i sjedinjivanja nacionalnog i duhovnog, ne možemo da postignemo velike rezultate", poručio je predsednik.

Vladika Jovan kaže da je veoma srećan što je dočekao predsednika i da je njegova poseta veliki dar i blagoslov.

"Najavio je da će pomoći da se ovo zdanje dovrši", rekao je on i dodao da će se tako i sačuvati od zaborava strašni zločin koji je okupator počinio u Šumaricama.

"Narod koji nije svestan prošlosti, nije dostojan ni sadašnjosti ni budućnosti. Ovo je blagosloven dan i ući će u istoriju Eparhije šumadijske i Šumadije da je jedan predsednik iz ljubavi došao da pomogne da ovo dovršimo", rekao je vladika.

 

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво