Čitaj mi!

Nisam tražila – kako je svedočanstvo Milene Radulović pokrenulo lavinu u regionu

Glumica Milena Radulović, koja je Miroslava Miku Aleksića optužila za silovanje koje je počinio dok je pohađala njegovu glumačku školu, pokrenula je lavinu svedočanstava žena iz celog regiona. One su se povezale i počele da objavljuju svoja iskustva sa seksualnim zlostavljanjem na Fejsbuk grupi "Nisam tražila".

Na grupi koja je osnovana 18. januara u BiH objavljeno je nekoliko desetina svedočanstva devojaka i žena iz regiona o seksualnom zlostavljanju ili uznemiravanju koje su doživele u porodici, školi, na prijemnom za fakultet, kod lekara...

Adiministratorke grupe u svojoj objavi na stranici ističu da je njihov cilj da medijsku pažnju na teme seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja i nasilja koja je stvorena posle tvrdnji Milene Radulović usmere na vidljivost institucija koje deluju na ovom polju.

Očekuju da ovolika pažnja na, kako kažu, bolnu i prisutnu temu, ostane aktuelna u našem društvu.

Ocenjuju da se kultura nasilja ušla u sve društvene oblasti i da je osoba kao što je Miroslav Aleksić mnogo.

Zbog ogromnog broja poruka u virtuelnom sandučetu grupe, adiminstratorke stranice poručile su da su njihove objave na zidu privremeno prekinute, ali da će se truditi da postavljaju bar 20 svedočanstava dnevno.

Kako naglašavaju, posavetovaće se sa iskusnim aktivistkinjama i aktivistima i informisati u relevantnim institucijama, kako bi se nastavilo "odgovorno upravljanje odjekom koji su stvorila svedočanstva žena iz regiona".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">