Читај ми!

Mihajlovićeva: Predložiću javni registar nasilnika

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predložiće da se formira registar nasilnika koji bi trebalo da bude javan.

Mihajlovićeva je rekla da postoji registar pedofila koji je formiran pre nekoliko godina i da je bilo je problema da li se popunjava i koliko dosledno, i on je zatvoren za javnost.

"Koordinaciono telo će predložiti da se registar proširi, jer nema razloga da ne znamo da li oko nas žive nasilnici, zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik. Mi znamo da ima nasilja, da ima pedofilije, i ako to sve znamo, hajde da učinimo sve što možemo da to smanjimo, da ohrabrimo sve da nasilje i zlostavljanje prijave i da imamo neophodne informacije", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade podsetila je, odgovarajući na pitanje novinara u Vlasotincu, da se Koordinaciono telo odmah oglasilo povodom optužbi za silovanje i zlostavljanje nekoliko glumica i devojaka u školi glume.

"Zahvalnost devojkama i ženama koje su smogle snage i prijavile nasilje. Zahvalnost i policiji i tužilaštvu, koji su pokazali da su dobro obučeni i da znaju da rade svoj posao, ali i svim medijima koji su reagovali u skladu sa novinarskim kodeksima", rekla je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво