Čitaj mi!

Deset borbenih vozila "Miloš 4x4" za 72. brigadu, koje su mu performanse

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem, prijemu deset oklopno borbenih vozila "Miloš 4x4" namenjenih pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije.

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da je reč o savremenim borbeno-oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i naše domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije", rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da će ova vozila znatno doprineti jačanju naših jedinica i da one i dalje budu najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

"Mi nastavljamo sa opremanjem Vojske Srbije i hoćemo da naša vojska bude, ne samo najsnažnija u regionu, već da bude jedna od najmoćnijih u skladu sa svojom veličinom. Ulagaćemo u vozila poput "Lazara", "Miloša" i "Malog Miloša", a tokom godine očekujemo i nove Nore", rekao je Stefanović.

Izrazio je zadovoljstvo što se domaće komanije, poput "Jugoimport SDPR", trude da vozila koja proizvode budu u rangu sa najboljim svetskim vozilima.

Ministar Stefanović poručio je i da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balističku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

"Hoćemo da pripadnici naše vojske imaju bolje plate, da imaju pravo na subvencionisane stanove i da svi zaposleni u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane osete podršku svoje države. Oni to zaslužuju jer rade važan i odgovoran posao i danonoćno se bore da zaštite svoju zemlju i osiguraju njenu stabilnost", naglasio je Stefanović.

Major Aleksandar Milovanović višenamensko borbeno oklopno vozilo "Miloš 4x4" opisuje kao vozilo koje prati svetske trendove u razvoju savremenih sredstava i ističe da je zadovoljstvo imati ga u svom sastavu, jer omogućava mobilnost, efikasnost, zaštitu i u rangu je sa vozilima savremenih specijalnih jedinica u svetu.

"Uvođenjem u naoružanje višenamenskog oklopnog borbenog vozila "Miloš", značajno su unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije "Sokolovi" i 72. brigada za specijalne operacije. Pripadnici bataljona imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse ovog borbenog vozila i da se uvere u vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima", objašnjava major.

To vozilo namenjeno je za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">