Čitaj mi!

Mihajlovićeva: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika; žene, niste same

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je da vest o tome da su mlade devojke bile silovane i seksualno uznemiravane u poznatoj školi glume ne sme da nas ostavi ravnodušnim i zahvalila je glumici Mileni Radulović i drugim devojkama koje su smogle snage da progovore o seksualnom nasilju.

Zorana Mihajlović je, reagujući na vest o privođenju Miroslava Aleksića, vlasnika poznate škole glume, koju su preneli pojedini mediji, rekla da "ove strašne pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece".

"Ispovest mlade glumice Milene Radulović pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo", izjavila je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je, kako se navodi u saopštenju, zahvalila Mileni Radulović i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore i poručila da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnike jer nisu same u tom paklu. 

"Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost, sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni. A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini", rekla je Mihajlovićeva.

Mediji su preneli vest da je Miroslav Aleksić priveden, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova još nema saopštenja o tome. 

Glumica Milena Radulović (26) je u razgovoru za Blic rekla da ju je Miroslav Aleksić, čiju je školu glume pohađala, silovao kada je imala 17 godina i da se zlostavljanje ponavljalo, kao i to da ona nije jedina žrtva seksualnog nasilja u toj školi glume.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">