Читај ми!

Vlasotince dobilo vodu, dosta sela u Jablaničkom okrugu i dalje bez struje

Žitelji Vlasotinca posle četiri dana dobili su vodu, a najveći problem u Jablaničkom okrugu i dalje je snabdevanje električnom energijom.

Posle četiri dana voda je noćas potekla iz slavina u nižim delovima Vlasotinca.

Kapacitet je tri puta niži od potrebnog, pa žitelji sa leve i desne strane Vlasine naizmenično po tri sata imaju vodu za tehničku upotrebu. Za piće se i dalje koristi voda iz cisterni.

Najveći problem u Jablaničkom okrugu je i dalje snabdevanje električnom energijom. U opštini Medveđa šesti dan bez struje su 23 sela. Čak 56 trafostanica u ovoj opštini nije u funkciji, na terenu je 10 ekipa elektrodistribucija iz cele Srbije, a Krizni štab doneće danas odluku o kupovini agregata i paketa pomoći najugroženijima.

Bez struje je i sedam sela ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom u opštini Lebane gde je van funkcije 21 trafostanica.

Meštani najudaljenijih sela na teritoriji grada Leskovca, Ravni Del i Oruglica, smeštenih uz samu administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, sedmi dan su bez struje.

U desetak kuća u Ravnom Delu ostalo je dvadesetak stanovnika. Apeluju na nadležne da učine sve kako bi što pre dobili električnu energiju ili im bar obezbede agregate. Ravni Del je od Leskovca udaljen 60 kilometara, ali se zbog izuzetno lošeg puta do ovog planinskog sela putuje tri sata. Svake godine problem je isti, neprohodni putevi i prekid u snabdevanju električnom energijom.

I desetak sela u opštini Crna Trava (Darkovce,Preslap, Bajince...) i nekoliko planinskih u vlasotinačkoj opštini (Gunjetine, Lopušnja, Crna Bara) nemaju struju.

Zatražena je i pomoć od Vojske na raščićavanju puteva kako bi se ubrzalo otklanjanje kvarova i pomoglo ekipama elektrodistribucija.

Na deonici državnog puta Leskovac–Barje obustavljen je saobraćaj zbog izlivanja vode na putu.

Na području Bojnika situacija se normalizuje. Od juče u 14 sati struju imaju sva sela na Radan planini, saniraju se putevi, a voda iz domaćinstava je ispumpana.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара