Читај ми!

Šta planira novi vlasnik Specijalne bolnice u Vranjskoj banji

Od početka ove godine, Specijalna bolnica u Vranjskoj banji je u potpunosti privatizovana. Većina radnika je zadržana, a Banja više neće primati pacijente preko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Zadovoljni su radnici Specijalne bolnice, dobili su otpremnine, potpisali ugovore sa novim poslodavcem na godinu dana, očekuju i nakon tog roka da nastave da rade.

Planiramo nastavak saradnje sa Milenijum timom i dalja ulaganja u modernizaciju, aparate i objekta, kaže Slobodan Nikolić, specijalista fizioterapeut.

"Da ova banja zaživi, da bude puna ljudi, da imamo savremene aparate, da imamo bazene, pa čak i otvorenog tipa, gde će možda moći pacijenti da se kupaju na ovakvom vremenu na snegu", kaže Snežana Trajković, terapeut.

Slađana Stošić, direktorka Specijalne bolnice u Vranjskoj banji kaže da je proces privatizacije protekao onako kako je i obećano. "Ljudi su zadovoljni, dobili otpremnine, nastavili sa poslom, nemamo gubitak kontinuiteta rada", rekla je Stošićeva.

Novi vlasnik je osim Specijalne bolnice otkupio i hotel Železničar koji ne radi već nekoliko godina. Kako je najavljeno, najpre će rekonstruisati Železničar, a potom i Specijalnu bolnicu.

Planirali su i da tokom godine počne izgradnja još jednog hotela u banji. 

"Naišao sam na izuzetan prijem osoblja, sve je to na visokom nivou počev od osoblja koje radi terapije koje primamo, preko kuhinje", kaže Novica Stojković iz Vlasotinca kod Leskovca.

Vranjska banja je poznata po najtoplijoj vodi u Evropi od 94 do 110 stepeni, lekovitoj, visokoalkalnoj koja leči reumatske, kožne, ginekološke bolesti i stanja nakon operacija.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво