Čitaj mi!

Zbog izlivanja Južne Morave zatvoren put Kruševac–Niš kod Đunisa

Nivo Južne Morave podno Mojsinjskih planina opao je za tridesetak centimetara i trenutno iznosi 520 centimetara. Zbog izlivanja Južne Morave kod podvožnjaka u Đunisu za saobraćaj je i dalje zatvoren put Kruševac - Niš, pa se saobraćaj preusmerava preko Ribarske banje i Pojata.

Tokom noći vrh poplavnog talasa u Mojsinju bio je kod Stalaćke klisure. Danas je opao nivo Južne Morave podno Mojsinjskih planina za tridesetak centimetara i trenutno iznosi 520 centimetara.

Pre dva dana proglašena je vanredna odbrana od poplava u ovom kraju jer je nivo južne Morave prešao 400 centimetara. U porastu je i zapadna Morava kod Jasike (+48 centimetara).

Zbog izlivanja Južne Morave kod podvožnjaka u Đunisu za saobraćaj je i dalje zatvoren put Kruševac - Niš, pa se saobraćaj preusmerava preko Ribarske banje i Pojata.

Vladimir Lazarević, načelnik Sektora za vanredne situacije grada Kruševca navodi da niko od građana nije iskazao potrebu za evakuacijom i da su oni od svih nadležnih službi bili zbrinuti u smislu vode, lekova i ostalih potrebština.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">