Читај ми!

Božićna vožnja Drinom – simboličan početak priprema za nova takmičenja

Tradiciju da za Božić zaplove rekom u bajinobaštanskom kajak klubu "Drina", najboljem u Srbiji kada su u pitanju divlje vode, održali su i ove godine. Božić na reci je i simboličan početak priprema za nova takmičenja.

Najpre lomljenje česnice a onda kajak i u Drinu. Iako je ovih dana mutna i nadošla posle kiša i topljenja snega želja da se krene kroz brzake i virove oko svetki poznate kućice, za mlade kajakaše je jača od svega, zbog ponovnog susreta s rekom posle pauze.

Božićnu vožnju Drinom zato nestrpljivo čekaju i s lakoćom savladavaju sve njene izazove.

"Jedva sam čekao ovaj dan, pošto smo pravili neku pauzu od mesec-dva, nismo išli uopšte na vodu, pa sad krećemo da treniramo za sledeću sezonu. Samo što je mutna, malo veći vodostaj ali navikli smo i na to", navodi Bogdan Đurić.

Marko Marjanović da kao i uvek na Božić krenu sa treninzima.

"Danas je Drina malo veća nego inače. Mi se inače takmičimo u kajaku na divljim vodama tako da ovo i nije nešto preterano zahtevno", dodaje Marjanović.

U gradu smeštenom na obali Drine, borba s čudima reke je u genima i sport je morao biti vezan za nju pa je i davne 52. formiran kajakaški klub koji ima i tradiciju i podmladak.

"Kajak klub 'Drina' je najtrofejniji klub u Bajinoj Bašti, znači i najstariji klub Bajine Bašte, prošle godine proglašen je za najuspešniji", navodi Milutin Lukić predsednik Kajak kluba "Drina".

Boban Savić, trener navodi da su im planovi da ponove dobre rezultate - da budu prvaci Srbije u svim kategorijama.

"Planovi su da bar ponovimo ako ne i popravimo rezultat, da budemo prvaci Srbije kao i ove godine u svim kategorijama. Imamo tri reprezentativca i oni da ostvare dobre rezultate na evropskim i svetskim prvenstvima i svetskim kupovima. To je amaterski sport, tu nema nikakve komercijale, čisto ljubav prema sportu, prema prirodi i zdravom duhu u zdravom telu", objašnjava Savić.

Tradicionalna božićna vožnja Drinom zato je za ove zaljubljenike u reke i želja da se sačuva tradicija i počne nova berićetna sezona, sasvim u duhu praznika.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво