Čitaj mi!

Nova vozila za vatrogasce

Sektor za vanredne situacije (SVS) dobio je 10 ATV vozila sa gusenicama, koja su multifunkcionalna i koriste se za gašenje požara na otvorenom i za spasavanje ljudi iz snežnih nanosa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vozila će biti raspoređena tamo gde su najnužnija, u mestima u kojima je praksa pokazala da u zimskom periodu ima dosta problema sa snegom, a u letnjem periodu požara na otvorenom.

U okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora, SVS je dobio i pet terenskih vozila "Dačija daster", koja će biti raspoređena u Tutinu, Sjenici, Raškoj i Novom Pazaru.

Predaji vozila u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je najavio da će MUP nastaviti da ulaže u opremanje, obuku i poboljšanje materijalnog položaja vatrogasaca-spasilaca.

On je apelovao da građani shvate važnost posla koji obavljaju vatrogasci-spasioci i da im pomognu tako što će biti odgovorni i poštovati pravila i procedure - da se ne parkiraju na protivpožarnom putu, da ne ostavljaju u zgradama stvari tamo gde je protivpožarni izlaz, ali i da ne potcenjuju opasnosti od požara.