Читај ми!

Prve bebe rođene već prvog minuta nove godine

U Beogradu su prve bebe u 2021. godini rođene u prvom minutu nove godine u GAK "Narodni front", u porodilištu "Dragiša Mišović" i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj.

U svim beogradskim porodilištima u prvim sekundama i minutima 2021. godine rođene su prve bebe, a dečaci za sada vode sa 3:2.

Dečaci su rođeni u porodilištima Narodni front i "Dragiša Mišović", a devojčice na Klinici u Višegradskoj.

Aleksandar Stefanović, direktor GAK u Višegradskoj rekao je za RTS da je u tom porodilištu noćas rođeno 13 devojčica i sedam dečaka.

U prvim minutima nove godine rođene su devojčice, a na dečaka se čekalo do 3.05, rekao je Stefanović. 

Svi porođaji su protekli u redu i mame i bebe su dobro.

Radojičić darivao bebu rođenu u "Narodnom frontu"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je GAK "Narodni front", gde je rođena jedna od tri prve bebe u 2021. godini u glavnom gradu.

"Da ovu 2021. godinu počnemo na radostan i lep način, u ovoj bolnici noćas se rodilo šest beba. Odmah posle ponoći rodio se jedan dečak, težak je 4.400 grama i 57 centimetara je dugačak, što su karakteristike zdrave bebe. Nadam se da će takav zdrav i srećan život i imati", rekao je Radojičić.

Podsetio je da je u Beogradu protekle godine rođeno oko 18.000 beba, kao i da iz godine u godinu taj broj raste.

"U 2020. godini nije bilo lako ni nositi trudnoću, ali ni pratiti trudnoću. Mogu da zamislim kako je bilo trudnicama u okolnostima kovida boriti se i izneti trudnoću. Isto tako nije bilo lako ni lekarima ni sestrama, ni u ovoj bolnici ni u drugim bolnicama.

Želim da im zahvalim i da im poželim srećnu Novu godinu, s obzirom na to kakvu su tešku godinu imali. Verujem da ćemo ubrzo da ispratimo koronu, iako borba još nije završena, kraj se nazire. Radujem se što imam priliku da zajedno sa kolegama doniramo porodilji i njenom detetu 300.000 dinara", rekao je Radojičić.

Zajedno s donatorom, Grad Beograd je obezbedio novac u iznosu od po 300.000 dinara za tri bebe koje su se noćas rodile.

Dečak prva beba u Novom Sadu

U porodilištu Betanija u Novom Sadu rano u 2.29 časova rođena je prva beba u tom gradu u 2021. godini.

Strahinja Kovač iz Veternika težak je četiri kilograma i dugačak 52 centimetra.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je posetio porodilište, rekao je da je još šest beba rođeno od ponoći i poželeo im mnogo zdravlja i uspeha.

Grad Novi Sad je za prvorođenu bebu u ovoj godini obezbedio 200.000 dinara, a za svu decu sa teritorije grada koja se rode 1. januara, po 50.000 dinara.

Bebe koje se rode 1. februara na Dan grada, na poklon će dobiti po 200.000 dinara.

U niškom porodilištu noćas su rođene dve bebe, a mamama je, uz želju da nam se rađa što više dece u ime grada Niša uručen i poklon od po 100. 000 dinara. 

U porodilištu Ginekološko-akušerske klinike Kliničkog centra Kragujevac, oko 03:30 rođena je prva beba - dečak, koji je nagrađen poklon čestitkom Grada Kragujevca od 100.000 dinara. 

Šapčane je u 7.30 obradovao Mihailo, težak 3.080 grama. Mami Saneli Karadarević je treći dete, kod kuće brata čekaju Miloš i Uroš. Prvoj bebi gradonačelnik Šapca je uz poklon vaučer od 20.000 dinara poklonio i paket. 

Prva beba u leskovačkom porodilištu rođena je sat posle ponoći. Mladi bračni par Nina i Dragoljub Đorđević iz Leskovca dobili su devojčicu Lenku. Predstavnici lokalne samouprave uručili su za 10 prvorođenih beba čekove od 20.000 dinara.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се