Читај ми!

Novčane donacije za Hrvatsku preko Crvenog krsta Srbije

Crveni krst Srbije otvorio je namenski dinarski račun za prikupljanje novčanih donacija za pomoć stanovništvu u Hrvatskoj u regijama Petrinje, Sisak, Glina i okolnih naselja koje je juče pogodio zemljotres.

Broj računa, sa naznakom "Za pomoć stanovništvu postradalom od zemljotresa u Hrvatskoj", je 200-2627491301033-49, kod Banke Poštanska štedionica a.d. Beograd.

Kako najavljuju, Crveni krst Srbije će prikupljena sredstva po utvrđivanju jasne namene njihovog korišćenja u humanitarne svrhe preneti hrvatskom Crvenom križu.

Iz Crvenog krsta Srbije navode da su u stalnom kontaktu sa Hrvatskim Crvenim križom koji učestvuje u akcijama spasavanja i zbrinjavanja ugroženog stanovništva i pruža humanitarnu pomoć građanima u ugroženim područjima koji su ostali u svojim domovima ili im je obezbeđen privremeni smeštaj.

Hrvatski Crveni križ prikuplja podatke o potrebama ugroženog stanovništva sa ciljem sagledavanja njihovih potreba o kojima će u najkraćem roku izvestiti javnost.

Najefikasniji način pružanja pomoći je putem prikupljanja novčanih sredstava kojima bi se obezbedila nabavka jasno definisanih artikala humanitarne pomoći i na najbrži način bila dostavljena onima kojima je namenjena, poručuju iz Crvenog krsta.

Za slučaj potrebe obezbeđenja drugih artikala humanitarne pomoći Crveni krst Srbije je pripremio listu sopstvenih zaliha artikala i obratiće se, ukoliko to bude potrebno, društveno odgovornim kompanijama da ponude sopstvene zalihe.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара