Читај ми!

Čestitke za Božić po gregorijanskom kalendaru

Državni zvaničnici uputili su božićne čestitke vernicima i sveštenstvu koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

"Vaša Preuzvišenosti, Vama, sveštenstvu i svim vernicima koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru, sa radošću čestitam Božićne praznike i Novu 2021. Neka nas radost Božića, tog veličanstvenog događaja rođenja Hristovog koji je pokrenuo i otkrio večnost svim naraštajima u svim vremenima, i danas nadahne da sa optimizmom i odgovornošću odgovorimo velikim izazovima koji se pred našu državu, njene građane i celokupno čovečanstvo postavljaju u predstojećoj godini", naveo je Vučić.

Čestitajući Vam praznike, želim da Vas radost Božića nadahnjuje cele godine, kako biste uvek bili svedoci Blage Vesti snažeći najveće hrišćanske vrline ljubavi, vere i nade, dodao je predsednik u čestitki.

Čestitke beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru uputila je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uz reči da nam u jednom od najtežih trenutaka u istoriji čovečanstva, najradosniji hrišćanski praznik pruža nadu i podseća nas da samo solidarni možemo da prebrodimo ova krizna vremena i dočekamo sigurniju i vedriju budućnost.

"Veliki izazovi sa kojima se suočavamo uče nas da ponekad fizička razdvojenost, neophodna radi čuvanja zdravlja i života najmilijih, predstavlja ustvari najveće zajedništvo, solidarnost i snagu. Želim da svi zajedno pokažemo tu snagu, veru i ljubav prema čovečanstvu i pomognemo da pobedi život", navodi se u čestitki premijerke Brnabić. 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, uputila je božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu Katoličke crkve i vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Svim vernicima koji danas proslavljaju praznik Hristovog rođenja želim da u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju, sa svojim bližnjima provedu Badnje veče i predstojeći Božić. Ova, za sve izazovna godina, naučila nas je da su solidarnost, jedinstvo, međusobno poštovanje i briga jednih o drugima vrednosti i vodilje u bolju budućnost. Neka nas dan Hristovog rođenja, praznik nade i nepokolebljive vere, podseti na lepotu različitosti, praštanja i prijateljstva", poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Božić svim građanima, koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Svim građanima koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, želim da najradosniji hrišćanski praznik proslave u ljubavi, sreći i blagostanju. Neka ovaj praznik rođenja i radosti ojača veru u zajedništvo i solidarnost, i podstakne na brigu o bližnjima u ovim vremenima punim izazova. Neka domove ispuni sloga, mir, sreća i dobro zdravlje", poručila je Gojkovićeva.

Praznici prilika da se podsetimo lepote različitosti 

Čestitke beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i svim građanima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru je uputio i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime, svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru želim da uputim srdačne čestitke, uz želju da ovi praznični dani koji su pred nama, budu prilika da se iznova podsetimo lepote različitosti i potrebe da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i razumevanju", poručio je Dačić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Božić sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, želim srećan i blagosloven Božić svim građanima koji slave najradosniji hrišćanski praznik po gregorijanskom kalendaru. Neka nas praznični dani podsete na najvažnije ljudske vrednosti - zajedništvo, razumevanje i toleranciju i neka u vaše domove i srca donesu zdravlje, mir i radost koju ćete podeliti sa svojim najbližima", navodi se u čestitki predsednika Mirovića.

I ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je svim vernicima, koji slave po gregorijanskom kalendaru, Badnji dan i Božić, uz želju da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju u krugu svojih najdražih.

"Neka nas ovaj praznik podseti na neprolazne vrednosti razumevanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja, kao temeljnih vrednosti našeg društva u izgradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve nas radost rođenja Hristovog nadahne sve nas da spremno dočekamo izazove koji se postave pred nama", naveo je Selaković u čestitki, saopštilo je Ministarstvo.

Ujedinjeni pred izazovima

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je Badnji dan i Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru.

"Želim vam da u zdravlju, miru, sreći i blagostanju provedete ovaj praznik u krugu svoje porodice. Božić nas podseća na neophodnost razumevanja, poštovanja, uvažavanja različitosti, solidarnosti, i to su vrednosti od kojih se nikada ne sme odustati", poručio je Mali u čestitki.

Čestitke je uputila i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević uz želju da građani koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru praznik provedu u zdravlju, radosti i miru, sa svojim porodicama i najmilijima.

"Na izmaku godine, koja je bila obeležena velikim zdravstvenim izazovom, vama i vašim porodicama želim jednu zdraviju godinu, u nadi da ćemo sledeći praznik proslaviti bez maski", istakla je Kisić Tepavčevićeva.

Božić - podsetnik na najviše vrednosti 

Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru i građanima Srbije koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru uputila je i ministarka pravde Maja Popović. 

"Svim građanima koji Božić slave po gregrorijanskom kalendaru, želim da ga dočekaju i provedu u ljubavi, porodičnoj sreći i duhovnom blagostanju. Neka nas sve i ovaj Božić podseti na najviše ljudske vrednosti, na ljubav, blagost i razumevanje kao i na lepotu različitosti i potrebu da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju i toleranciji", navela je Popovićeva u čestitki.

Čestitajući Božić, ministarka je beogradskom nadbiskupu i metropolitu, monsinjoru Hočevaru poželela i obilje blagoslova u širenju Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima. 

Božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru uputio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, upućujem najiskrenije čestitke - Mir Božji, Hristos se rodi!", naveo je Petković u čestitki. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima u Beogradu, koji ovaj praznik slave poštujući gregorijanski kalendar. 

"Od srca vam čestitam ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Kada slavimo praznike u čast našeg Gospoda, nije važno kojeg smo porekla i nacije, opredeljenja i stavova, jer smo svi mi kao Beograđani uvek bili ujedinjeni pred izazovima s kojima se suočavala zajednica kojoj pripadamo, kao što je to sada slučaj sa pandemijom koronavirusa", rekao je gradonačelnik.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара