Читај ми!

Pošaljimo 100.000 poruka za dečje osmehe

Fondacija "Zajedno za mlade - profesor doktor Danica Grujičić" u akciji "Zajedno za dečije osmehe" prikuplja novac da svako dete dobije novogodišnji paketić, a dve višečlane porodice, jedna na Kosovu i Metohiji, druga u Republici Srpskoj dobiće svoje kuće. Celu akciju pokrenuli su mladi, koji su shvatili da treba da budu odgovorni prema svojoj okolini, ocenila je gostujući u Jutarnjem programu profesorka Danica Grujičić, čije ime nosi Fondacija.

Profesroka Grujičić ističe da će u najnovijoj akciji fonacije, ako sve bude kako treba, dve porodice dobiti kuće. Za to su , kaže zaslužni mladi koje svestrano podržava.

"Naša omladina nije pristala da se drogira i prostitutiše, već da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ja sam samo podrška. Ideja je da se pošanje 100.000 sms poruka na 4334 ne samo za paketiće, već da jednoj porodici u enklavi na Kosovu i Metohiji i jednoj u Republici Srpskoj omogućimo igradnju kuće", navela je direktorka Instituta za onkologiju.

Prema njenim rečima, svako dete ima želju da dobije neki poklon, ali mnogo važnije od poklona je pokazati deci da mislimo na njih.

"Kod maldih me oduševljava potreba da budu odogovorni prema svojoj okolini. Ove akcije treba podržati, proći će korona, i ratovi su prošli, moramo misliti na nešto pozitivno, a to su deca, jer oni nisu sebični, treba da budemo nevini i čisti kao što su deca. Ne možemo misliti samo na bolesne, drago mi je da se skupi novac za bolesnu decu, ali moramo misliti i na zdravu decu koja ne mogu imati minimalno", ocenila je profesorka Grijičić i pozvala sve koji imaju potrebe da pišu Fondaciji.

Akcija je počela 1. decembra i trajaće do 31. januara, podseća Nemanja Nedeljković, osnivač i direktor Fondacije "Zajedno za mlade - profesor doktor Danica Grujičić" i aktuelne akcije "Zajedno za dečije osmehe".

"Nadam se da će se u akciju uključiti i društveno odgovrne kompanije i da neće biti samo dve kuće, već tri ili četiri. Drago mi je da su se organizovli mladi ljudi i pokazali ugroženoj deci da nisu napušteni. Mi takođe planiramo da do 1. septembra svoj deci u Republici Srpskoj obezbedimo školski pribor", kazao je Nedeljković.

On dodaje da je Fondacija pokrenuta na tribinama na kojima je profesorka Danica Grujičić razgovarala s mladima, ali da je u uslovima pandemije nastavila da radi preko internet i medijske kampanje.

Božićni i novogodošlji praznici su period darivanja, pa tako profesorka Grujičić poziva sve da pošalju poruke.

"Lepo se čovek oseća pogotovu kad dobije nešto što ne očekuje. Nadam se da će veliki broj dece imati razloga za osmeh zahvaljujući mladima koji imaju potrebu da pomognu", zaključila je direktorka Instituta za onkologiju.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије