Читај ми!

Šta se dešava u Novom Pazaru

Grad Novi Pazar će, u saradnji sa policijom i pravosuđem, učiniti sve da se povrati bezbednost građana, tvrdi gradonačelnik Nihat Biševac. Potpredsednik Skupštine Srbije Muamer Zukorlić smatra da je stanje u tom delu Srbije nepodnošljivo.

Žandarmerija na ulicama. Kontrole i pretresi. Svemu su prethodila čak tri incidenta za tri dana. Epilog - troje ranjenih meštana u vatrenim obračunima.

Građani Novog Pazara su zabrinuti, izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac za Regionalnu televiziju.

"Sigurno je da je grad Novi Pazar spreman, da će učiniti sve i dati punu podršku policiji, tužilaštvu i sudstvu u borbi protiv kriminalaca", poručio je Biševac. 

Potpredsednik Skupštine Srbije Zukorlić pozdravlja reakciju policije.

Kaže da na loše stanje bezbednosti u Novom Pazaru ukazuju pet godina. Tvrdi da mnogi od incidenata, posebno najnoviji, nisu deo uobičajenog međupartijskog političkog obračuna.

"Kriminalci su u ovom gradu najjača i najbitnija kategorija u društvu. To je teror koji ima i nosi poruku prema građanima", smatra Zukorlić.

Policija i žandarmerija sinoć su drugo veče zaredom, u vreme kad je trebalo da bude zatvoren, u jednom ugostiteljskom objektu zatekli više od stotinu ljudi. Danas u ovom objektu više od 70 gostiju.

"Vlasnici birtija, kockarnica i kriminalni restorani samo se zaključaju, provire na kameru, ko je i izvoli. I kao 120.000 stanovnika ovog grada to zna, policija ne zna, inspekcije ne znaju. Ma nemojte, molim vas", istakao je Zukorlić.

Nakon racije, policija i žandarmerija su ispraznili ugostiteljski objekat, ali da li je i kome izrečena kazna zbog kršenja epidemijskih mera, nije objavljeno.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије